Øyhopping på italiensk

På øyhopping til Italia? Nei, du har ikke blingset. De eoliske øyer, her i Norge også kjent som De lipariske øyer, ligger som smykkestener midt i Det tyrrenske havet, like nord for Sicilia. Perfekte for vulkanvandring, båtutflukter og snorkling.

Publisert
Sist oppdatert

De eoliske øyene består av Vulcano, Lipari, Salina, Filicudi, Alicudi, Panarea og Stromboli. De syv vulkanske øyene er alle bebodde, enda to av dem, Vulcano og Stromboli, fortsatt er aktive.

 • Finn ut mer om øyene

  her

 • Se bildene fra dette flotte øyriket

 • Eolieøyene har fått navnet sitt etter kong Aeolus, som ifølge legenden ga Odyssevs en sekk med alle vindene bortsett fra vestavinden, som skulle føre Odyssevs trygt hjem til øya hans, Ithaka. Nysgjerrigheten tok selvfølgelig overhånd, og Odyssevs mannskap åpnet sekken for å sjekke om ikke det var en skatt nedi der. Ut føk alle vindene og blåste Odyssevs rett tilbake til øyene. Vinterstid blåser fortsatt vindene rundt øyene og gjør livet surt for de fastboende.

  Sommerinvasjon

  Sommerstid er situasjonen en helt annen. Da invaderer turistene de idylliske øyene. Mest hektisk er det i august, når fastlandsitalienerne kommer for å feriere. Eolieøyene er en storfavoritt blant italienerne, men briter, tyskere og skandinaver har også begynt å oppdage ferieparadiset.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.