På Amerikas tak

Den argentinske provinsen Mendoza byr på førsteklasses vin - og en av verdens vakreste veier. Se bildene fra Andesfjellene.

Langs Ruta 7 starter en av rutene opp til Aconcagua, Sør-Amerikas høyeste fjell, som du ser i bakgrunnen. Fjellet er 6.962 meter høyt. Foto: Stine Okkelmo
Langs Ruta 7 starter en av rutene opp til Aconcagua, Sør-Amerikas høyeste fjell, som du ser i bakgrunnen. Fjellet er 6.962 meter høyt. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden vi først hadde tatt turen helt til Argentina, var det klart at vi ikke bare kunne holde oss i Buenos Aires, enda så forelsket vi var i byen.

Vi måtte dra til Mendoza, Argentinas hjerte, inngangsporten til Andesfjellene, og verdenskjent vinregion.

Etter en 12 timers luksusbusstur i liggeseter med sjampisglasset i hånden(!), ankommer vi byen Mendoza, som er hovedstaden i provinsen med samme navn. Det er tidlig morgen, og byen, som har rundt 120.000 innbyggere, er i ferd med å våkne.

Vi finner frem til hostellet vi har bestilt rom på. Mendoza er fullt av dem - denne byen er det naturlige utgangspunktet for turister som vil inn i Andesfjellene.

For de aller tøffeste er det Sør-Amerikas høyeste fjell Aconcagua, 6.962 moh (det er faktisk det høyeste på det amerikanske kontinentet), som er målet. Det høres slitsomt ut, men en norsk venninne som har gått til toppen, sa at hvis man ikke blir høydesyk, er turen grei skuring for fjellvante nordmenn. Men ikke forvent for mye av landskapet. Det er goldt og ensformig.

I Mendoza tar vi en vandrerunde som viser at det er friluftsturisme og vin som er greia. Det kryr av butikker som selger vindjakker, soveposer, klatreutstyr og fjellsko. Det finnes vinbutikker flere steder, og alle restaurantene fronter sine vinkart - som nesten utelukkende består av vin fra provinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer