På druen gjennom Sør-Europa

Her er reiseforslag til deg som gjerne gurgler i bobler eller garvesyre Sør-Europa rundt.

Publisert
Sist oppdatert

Frankrike og Spania er populære ferieland, og dessuten noen av de mestproduserende vinlandene i verden. Vi har sporet opp 13 steder du kan leske deg på sprudlende, rød eller hvit vin i Spania, Frankrike – og nærliggende Portugal.

Skål, og god reise!

Skroll ned for adresser og mer informasjon.

Klikk her for å se hvor du kan drikke rødvin og spansk champagne, cava, i Spania.Klikk her for å se hvor du kan drikke champagne og rødvin i Frankrike.Klikk her for å se hvor du kan drikke grønn vin, Vinho Verde, i Portugal.

Både Frankrike, Spania og Portugal er land med en anselig vinproduksjon. Av disse er Portugal minst, men turistkontoret her er faktisk det eneste av de tre landene som tilbyr sine tilreisende gjester en vinrute-guide. Selv om Frankrikes turistinformasjon på nett har en oversikt over vindistriktene i landet, som er mange, er det heller dårlig med hjelp og informasjon å hente for tørste sjeler på jakt etter gledesdråper for smaksløkene.

Selv om det kanskje er mulig å hente noe informasjon fra landenes turistkontor, er nok den beste tipset å kontakte det lokale turistkontoret dit du skal. Husk også at du må avtale tidspunkt for besøk hos en del av vingårdene, men flere av de større vinprodusentene har store besøksenter med faste åpningstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer