På fire hjul i sanddynene

Dette er ikke for deg som er redd for å få sand mellom tærne.

Sandsafari på fire hjul kan være et spennende alternativ til berg- og dalbanekjøring. Foto: Karoline Brubæk
Sandsafari på fire hjul kan være et spennende alternativ til berg- og dalbanekjøring. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Look out of the front window ..., beordrer Najib sine seks passasjerer. Vår kyndige sjåfør smiler fandenivoldsk under den gråsprengte barten. Vi aner trøbbel. Utsikten som bestod av den blåeste himmel blir brått til en frontrute full av sand. Den relativt nye firehjulstrekkeren av japansk fabrikat velter fra toppen av sanddynen, og stuper nedover det bratte henget. Vårt irske reisefølge hyler høyere enn bulderet fra motoren.

- I'm sorry, I'm sorry, sier damen beskjemmet etterpå. Men ørkensafari med firehjulstrekk er jo nesten som å kjøre berg- og dalbane. Hylingen fra passasjeren ved siden av er litt av moroa.

Ettermiddag mellom dynene

Ja, det kan nok kalles turistfelle. Ja, "alle" som reiser hit gjør det. Men vi har også hørt at de aller fleste skryter av å ha gjort det etterpå. Så vi kan ikke la være. Når vi først er i Dubai, må vi ut i ørkenen, med firehjulstrekk og en forhåpentligvis trenet sjåfør. En ettermiddag helst, så vi ikke blir kokt, og slik at vi får med oss solnedgangen over de gylne sanddynene.

Så får vi heller la bubly-bubly-røyking, daddelspising (utrolig deilige dadler, forresten) sandboarding, hennatatovering, magedans og kamelridning være krydderet som gjør turen til en hel aften. For fristelsen handler først og fremst om sand, sol og myke dekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.