På flyfri ferie

Her er forslag til ferier der du ikke trenger vinger.

Du MÅ ikke fly for å komme deg til sommerparadiset. Her fra Orresanden på Jæren. Foto: Stine Okkelmo
Du MÅ ikke fly for å komme deg til sommerparadiset. Her fra Orresanden på Jæren. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke godt å si hvor lenge vulkanen på Island vil fortsette å ha utbrudd. Dermed er det umulig å si når flytrafikken vil kunne gå som normalt igjen. Er vi riktig uheldige, våkner Eyjafjallajökuls nabovulkan, Katla, som er mye større. Da kan vi risikere at askeskyer stanser normal flytrafikk i måneder, kanskje til og med år, fremover.

Vi har blitt godt vant med å bruke fly når vi skal ut og reise. Mens nordmenn på 50-tallet reiste på ferie med bil og telt, er det i dag omtrent gitt at når vi skal på ferie, da skal vi bruke fly som transportmiddel.

Rammet av askekaos? Dette har du krav på

Men hva gjør vi dersom dette ikke går? Her er fem forslag til flyfrie ferier:

Danmarkstur med ferge

Alle nordmenn vet at det er dejlig å være norsk i Danmark. Og til Danmark kommer du deg uten fly. Det er bare å pakke bilen full av unger og bagasje, og kjøre til nærmeste fergehavn. Skal du gjøre som veldig mange andre nordmenn, så leier du et sommerhus på Jylland, og besøker familiemagneter som Legoland og Aalborg og Den gamle by.

Andre klassikere er Skagen, Og selvsagt København. Skal jentegjengen på tur, så kanskje kurbadet på Læsø er tingen? Er det gutta som skal ut og reise, så er kanskje en sykkeltur fra bryggeri til bryggeri på Fyn noe? Glem heller ikke at Århus er en minimetropol med topp shopping, kulturtilbud og uteliv. Mer inspirasjon til danmarksturen finner du hos Visit Denmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer