På glattisen

- eller hvordan kontrollere den. Is er så mye mer enn skøyter.

Publisert
Sist oppdatert
Curlingturnering i Ny Ålesund på Svalbard. Steinene" er støpt av vann og konditorfarge i kakeformer. Foto: Robert Farstad Foto: Robert Farstad
Curlingturnering i Ny Ålesund på Svalbard. Steinene" er støpt av vann og konditorfarge i kakeformer. Foto: Robert Farstad Foto: Robert Farstad Vis mer


For de aller tøffeste?

Isklatring er ikke en sport for de skvetne. Og det er ikke bare-bare å ta seg en tur opp fossen. Det anbefales å ta innføringskurs og klatre med en trent fører. Norske Opplevelser arrangerer kurs for de som aldri har klatret før, de som aldri har klatret i fosser før, og for de som vil ha en liten oppfrisking av rutiner og sikkerhet.

For deg som synes dette høres spennende ut er det kanskje verdt å besøke "Play on ice" isklatrefestivalen på Gol fra 5. til 7. mars. Da vil det være organisert klatring i Golsjuvet, et variert isklatrefelt med både rene linjer og flotte miksruter. Her er det plass og kurs for såvel nybegynnere som den erfarne klatrer, og det vil også være mulighet til å prøve ut nytt utstyr.

Isfisking, derimot, har nok et fart og spenningsmoment tilpasset de mer bedagelig anlagte. Får du først boret hull i isen er det bare å lene seg tilbake å vente.

For de som liker å bevege seg litt mer er curling et bra alternativ. "Steinene" kan du lage selv. Eller kanskje du vil lage din egen bowlingbane? Her er det bare å sette i gang kreativiteten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer