På glattisen

- eller hvordan kontrollere den. Is er så mye mer enn skøyter.

Publisert
Sist oppdatert

For de aller tøffeste?

Isklatring er ikke en sport for de skvetne. Og det er ikke bare-bare å ta seg en tur opp fossen. Det anbefales å ta innføringskurs og klatre med en trent fører. Norske Opplevelser arrangerer kurs for de som aldri har klatret før, de som aldri har klatret i fosser før, og for de som vil ha en liten oppfrisking av rutiner og sikkerhet.

For deg som synes dette høres spennende ut er det kanskje verdt å besøke "Play on ice" isklatrefestivalen på Gol fra 5. til 7. mars. Da vil det være organisert klatring i Golsjuvet, et variert isklatrefelt med både rene linjer og flotte miksruter. Her er det plass og kurs for såvel nybegynnere som den erfarne klatrer, og det vil også være mulighet til å prøve ut nytt utstyr.

Isfisking, derimot, har nok et fart og spenningsmoment tilpasset de mer bedagelig anlagte. Får du først boret hull i isen er det bare å lene seg tilbake å vente.

For de som liker å bevege seg litt mer er curling et bra alternativ. "Steinene" kan du lage selv. Eller kanskje du vil lage din egen bowlingbane? Her er det bare å sette i gang kreativiteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer