Kan man drikke vannet i Spania

På Gran Canaria er det sjøvann i springen

Men er det mulig å drikke det?

DRIKKE VANNET I SPRINGEN? Størsteparten av kranvannet på Kanariøyene er avsaltet sjøvann. Bør du drikke det, og er det godt? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DRIKKE VANNET I SPRINGEN? Størsteparten av kranvannet på Kanariøyene er avsaltet sjøvann. Bør du drikke det, og er det godt? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om norsk vann vanligvis er trygt å drikke, kan vannet i springen til tider være av dårlig kvalitet. Det samme gjelder enkelte reisemål, hvor man bør unngå å drikke vann fra krana.

Kanariøyene er kjent for sitt stabile, tørre klima, som også innebærer dårlig tilgang på ferskvann. Dette har de løst ved å avsalte sjøvann, som det jo er god tilgang på når man bor på en øy.

Men kan det drikkes?

Du kan drikke vann fra springen på Kanariøyene

Ifølge Spanias offisielle turistinformasjon, er vannet i springen trygt å drikke i hele landet, Kanariøyene inkludert.

De skriver videre at de har en rekke systemer som garanterer en god kvalitet på vannet. Samtidig er det vanlig å drikke flaskevann i en del kystområder og på øyene.

Som nevnt er det avsaltet sjøvann som kommer ut av kranene på Kanariøyene, og totalt blir det avsaltet 588.057 m³ daglig på Kanariøyene, ifølge spanske myndigheter på øyene.

At de likevel velger å drikke flaskevann, er ikke overraskende, etter at Dinside smakte på det avsaltede sjøvannet da vi nylig var på reportasjetur:

Det smakte flatt og kloraktig, og fristet ikke til gjentakelse. Men farlig å drikke er det altså ikke, og kan fint brukes til matlaging og liknende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer