Får man kjøpt snus i Spania?

På Gran Canaria kan du få kjøpt snus. Men salget er ulovlig

Bortsett fra i Sverige er salg av snus ulovlig i alle EU-land. Men kan det få konsekvenser å kjøpe snus på Gran Canaria, hvor det selges til norske turister?

SNUS I SPANIA? Det er ikke tillatt å selge, likevel fant vi snus i flere turistsjapper på Gran Canaria, i tillegg til en tyggbar variant. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SNUS I SPANIA? Det er ikke tillatt å selge, likevel fant vi snus i flere turistsjapper på Gran Canaria, i tillegg til en tyggbar variant. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss er nok ikke klar over at det ikke er tillatt å ta med snus om du skal reise til Island.

Mer kjent er det at det ikke er tillatt med salg av snus i EU, med ett unntak, naturlig nok Sverige, selveste hjemlandet til snusen.

Likevel fant Dinside snus til salgs da vi var innom de populære turistområdene på Gran Canaria.

Ulovlig å selge i Spania

Ifølge EUs egne nettsider, er såkalt oral tobakk av typen som ikke skal tygges, ikke tillatt å selge i EU siden 1992. De skriver videre at det er gjort unntak for Sveriges del, men at de samtidig skal sikre at snus ikke selges utenfor Sveriges landegrenser.

Det har de tydeligvis ikke lykkes helt med: Da Dinside besøkte Gran Canaria fant vi snus til salgs, både tradisjonell snus og såkalte tyggeposer som minner om en kopi av snus, i flere turistsjapper i de områder med mange skandinaviske turister.

- Nordmenn kjøper gjerne snus når de er gått tomme for snusen de har tatt med seg hjemmefra, får vi fortalt av selgeren i en av butikkene hvor snusen ligger godt synlig under glassdisken.

Men kan det få konsekvenser å kjøpe snus, når det er et ulovlig produkt å selge i Spania og ellers i EU?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer