På guidet tur med uteliggere

Nytt, originalt initiativ for å få de hjemløse i jobb.

Foto: Diliff
Foto: Diliff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den nederlandske velferdsorganisasjonen Altrecht som har kommet på ideen med å gi fem hjemløse sjansen til et nytt liv ved å bli byguider i byen Utrecht, skriver Expatica.com

De fem har fått bosted, og jobbopplæring, og er nå klare for å guide interesserte rundt på turen som kalles Utrecht Underground. 13. september går den første guidede turen av stabelen.

- Ideen er at folk skal få oppleve en litt annen side av byen, der de hjemløse holder til. Dette er også en del av historien til Utrecht, sa Simone Lensink fra organisasjonen Altrecht til AFP. I dag er det rundt 200 hjemløse i byen, mot 1.200 for åtte år siden. Reduksjonen kommer av at myndighetene har bygget bosteder for de hjemløse.

Guidene vil fortelle hvordan de levde, og hvor de holdt til da de bodde på gata. Selve turen tar 75 minutter, ok vil koste fem euro. Den foregår på nederlandsk.

La en newyorker vise deg byen sin

Det er ikke bare Utrecht som kan tilby folk litt originale guidede turer. Big Apple Greeters er vanlige newyorkere som helt gratis viser deg sitt nabolag - de bra kafeene, hyggelige restaurantene, parkene osv. Les mer her: Gratisguiding i New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.