På høye hæler i Amazonas

- Hopp opp på steinen, hvisker mitt peruanske reisefølge bestemt.Jeg hopper opp på steinen og ser en middels stor tarantell krysse stien.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Thomas Bobergs reiseskildring Americas fra 1999 hopper de peruanske edderkoppene som frosker, og jeg ser for meg tittelen nekrologen; Hun døde på sin post.

Jeg har tatt turen til den spektakulært vakre fossen Vayoz som gjemmer seg dypt inne i jungelen, vel halvannen timers kjøring fra La Merced, hovedstaden i fylket Junín. Landet er Peru og skogen er en del av Amazonas.

Humørsyke klapperslanger

Etter møtet med tarantellen, vil jeg ikke være i nærheten av bakken. Jeg vil heller ikke støtte meg til verken steiner eller grener. Jeg kommer også på at i nevnte danske reiseskildring står det noe om at slangene her er humørsyke og blir om mulig enda mer hysterisk. Dette medfører problemer i forhold til å komme seg ned de klippene jeg faktisk har klatret opp på. Det er simpelthen umulig å forsere flere meter høye klipper og tett skog uten berøring.

- Mierda - faen, sier sier jeg, i håp om at Gud ennå ikke har lært seg spansk.

Mitt følge er utålmodig, han vil rekke tilbake til landsbyen før det mørkner fordi det er vanskelig å kjøre på veiene som er uten autovern og belysning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer