På kajakk i Chicago

Se Chicagos skyskrapere fra et nytt og vått perspektiv.

CHICAGO: Sjekk de skyskraperne! Chicago blir sett på som fødebyen til de moderne skyskraperne og er en trendsetter innen arkitektur. Det er for eksempel ingen andre byer har så mange skyskrapere som Chicago. Foto: Silje Ulveseth
CHICAGO: Sjekk de skyskraperne! Chicago blir sett på som fødebyen til de moderne skyskraperne og er en trendsetter innen arkitektur. Det er for eksempel ingen andre byer har så mange skyskrapere som Chicago. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med SAS' lansering av sin andre Crew Guide-app, fikk DinSide testet ut noen av de SAS-ansattes tips for hva man bør gjøre på i Chicago.

Nylig fulgte vi rådet til SAS-pilot Gorm E, som tipset om Kayak Chicago:

– Se Chicago fra en ny vinkel. Dette er noe du vil huske lenge, å padle forbi Chicagos skyskrapere mens guiden forteller historier om dem. Bli med på arkitektutflukter hver fredag og søndag, og hver onsdag og lørdag kan du padle gjennom byen for å se på fyrverkeri ved Navy Pier.

Det kreves ingen erfaring og turen varer cirka tre timer. Prisene ligger cirka fra 65 dollar per person og oppover, noe som tilsvarer cirka 363 norske kroner, ifølge DinSides valutakalkulator.

>>>Tips: Dette bør du gjøre i Chicago

Fra lik til fødsler

– Jeg har jobbet her i fem år nå og det er nok ikke en ting jeg ikke har opplevd her. Alt har skjedd, forteller Jay, som er en av guidene og kajakkinstruktørene ved Kayak Chicago, til DinSide.

Det er ingen tvil om at guidene og kajakkinstruktørene ved Kayak Chicago, Jay og Todd (fra venstre), har en spennende jobb. Foto: Silje Ulveseth
Det er ingen tvil om at guidene og kajakkinstruktørene ved Kayak Chicago, Jay og Todd (fra venstre), har en spennende jobb. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Ettersom kajakkturene er for alle, dukker det stadig opp ulike typer mennesker. Noen er godt trente, andre ikke. Noen liker en utfordring, andre ikke.

Når DinSide ber ham fortelle om det villeste han noensinne har opplevd på kajakktur, dukker det opp flere historier.

– For to år siden var det en høygravid dame som begynte å få rier i kajakken. Det var interessant, sier Jay med et lurt smil om munnen.

Heldigvis kan han opplyse om at ingen fødsel fant sted i selve kajakken og at den gravide kvinnen rakk sykehuset i tide. I ettertid har de, naturlig nok, vært forsiktige med å anbefale høygravide å padle.

– Og så har du dem som plutselig får et illebefinnende i kajakken ...

Men selv om han husker disse opplevelsene godt, er det likevel ikke det aller verste.

– For fire måneder siden fant jeg et lik i elven. Da måtte jeg ringe politiet, samtidig som at jeg forsøkte å verne tourgruppa mot å se ham, forteller Jay.

Han ble senere fortalt at det skyldtes en bilulykke.

Se bilder fra kajakkturen

En utrolig opplevelse

Heldigvis ble DinSide spart for både fødsler, lik, panikk og illebefinnende padlere under turen, til tross for at undertegnede fikk øye på noen svære, døde rotter som fløt langs vannkanten. For ikke å glemme de ekle «Chicago-manetene».

Padleturen vil uansett først og fremst bli husket som en utrolig opplevelse. Det er ikke hver dag man får padle langs så fantastiske skyskrapere og arkitektur. Samtidig var det en trygghet å vite at kajakkinstruktørene hadde erfaring med å håndtere spesielle situasjoner. I tillegg kan de taue kajakken din helt tilbake om du av en eller annen grunn ikke klarer å padle tilbake på egenhånd.

Kayak Chicago ligger ved 1501 Magnolia Avenue og har åpent fra april-mai til oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer