På kennel i ferien

Det er ferietid, men hvor skal du gjøre av Fido og Felix?

Publisert
Sist oppdatert
Men du har vel ikke hjerte til å sette valpen på kennel?
Men du har vel ikke hjerte til å sette valpen på kennel? Vis mer


Sommerferien er i boks, og hele familien skal til utlandet. Hvor skal du da gjøre av Fido? Er det ingen venner eller familie som kan passe på ham? Da er det bare en ting å gjøre - bestille en plass på en kennel.

Før du sender bikkja eller katten avgårde på "feriekoloni", er det et par ting du må huske på. Veterinær Clara Osnes Jalland ved Fornebu Dyreklinikk gir råd til deg som skal sende kjæledeggen avgårde.

- Du bør passe på at hunden eller katten har fått sin årlige vaksine, og så bør du gi en ormkur. Det burde du også gi når du har hentet hunden eller katten fra kennelen.

- Hva skal man se etter når man velger kennel?

- Det er viktig med plass, og hvis flere dyr skal bo sammen, som de ofte må på kennel, bør du passe på at kennelen plasserer hunden din sammen med en den kommer overens med.

- Det er også viktig at hunden har tilgang på løpegård. Jeg synes dessuten at hunden skal få en tur hver dag. Noen hunder blir stresset av å være i løpegård med mange andre hunder, og får ikke gjort fra seg skikkelig.

- Finn også ut hvem det er som skal ha den daglige omgangen med dyrene, og forsikre deg om at det er ansvarlige personer tilstede. Hør hva som er rutinen dersom det bryter ut sykdom. Blir veterinær tilkalt?

I tillegg til dette råder Osnes Jalland deg til å sjekke hvor hunden skal sove, og om den eventuelt kan ta med sin egen seng. Spør også hva slags fôr dyrene får, og om du kan sende med eget fôr dersom hunden din har sensibel mage.

Synes du bikkja fortjener virkelig luksus? Sjekk ut bildene av luksushotellet bare for hunder!

Her er en oversikt over noen av kennelene i Norge:

Drøbak Hundehotell

Tidligere Forsvarets Hundeskole ved Drøbak i Akershus, er nå et hundehotell/hundepensjonat. Store rom, store luftegårder og tilgang til skog samt dammer i nærheten for bading. Tilgang til hundefrisør og hundemassør, samt instruktør og veterinær om behov. 220 kroner per påbegynt dag.

På nett: Drøbak Hundehotell

Erwoldergården Hundehotell

Erwoldergården ligger på Askøy utenfor Bergen, og drives av en hundeinstruktør og en sykepleier. Lydtett hotell med varmekabler i gulvene, grusede luftegårder med overbygg og fire mål park samt 11 mål utmark for turer. Også bademuligheter. Døgnopphold for 200 kroner, flere døgn for 190 per påbegynt dag. Tillegg i høysesong.

På nett: Erwoldergården Hundehotell

Tunge Hundepensjonat

Utenfor Haugesund ligger Tunge Hundepensjonat. Ikke bur, men egne "rom" samt stor luftegård. Fra sommeren også eget basseng. Gode muligheter for lufting i naturen. Opphold for 140 kroner per døgn. Rabatter for opphold over to uker, og egen pris for nordsjøarbeideres hunder (40 prosent rabatt).

På nett: Tunge Hundepensjonat

Gardermoen Hund- og Kattehotell

Ligger på Maura like nord for Gardermoen, og har egne avdelinger for hunder og katter som er totalt adskilt, også for lyd. Fire luftegårder for hunder, og mål om at alle hundene skal ha tre timers mosjon og lek hver dag. Mulighet for massasje, akupressur, pelsstell og tannbehandling med mer. Store rom også til katter. Egen tilbringertjeneste til Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra 195 per dag for hund, 180 per hund med to hunder sammen. 120 kroner per dag for katt, 110 med to katter sammen. Høyere priser i sommersesongen (20/6-20/8), 235 kroner døgnet for én hund, 210 kroner per hund for to sammen. 145 kroner for én katt, 130 kromer per katt for to sammen.

På nett:Gardermoen Hund- og Kattehotell

Standal Dyrepensjonat

Standal Dyrepensjonat ligger i Hakadal nord for Oslo. Adskilt tilbud for hunder og katter, og muligheter for samlokalisering av hunder og katter som normalt lever sammen. 3.000 kvadratmeter luftegårder, og 20.000 kvadratmeter inngjerdet friareale for lufting. 250 kroner per påbegynte dag for hundeopphold, 150 for katt. Tillegg på 50 kroner dagen i høysesong.

På nett:Standal Dyrepensjonat

Synes du bikkja fortjener virkelig luksus? Sjekk ut bildene av luksushotellet bare for hunder!


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer