På krokodillejakt i Spania

Befinner du deg på solkysten, er det bare å ta sjansen og besøke Nord-Europas største krokodillefarm. Bare ett kvarters kjøring fra byen finner du en spennende liten park, full av sultne krokodiller.

Publisert
Sist oppdatert
På krokodillejakt i Spania
Du kan få holde din egen krokodille, men Sander syntes det var bedre med krokodille på panseret ...
Du kan få holde din egen krokodille, men Sander syntes det var bedre med krokodille på panseret ... Vis mer


Av en eller annen grunn er krokodiller noe av det aller mest spennende barna vet. Derfor tok det under ett minutt fra vi første gangen hørte om den eneste krokodille-farmen på den spanske sørkysten, før maset begynte. Og med vanlig sunn turistskepsis, regnet vi så definitivt med at en slik farm ville være langt bedre i teorien enn i virkeligheten.

Krokodilleparken l-- Crocodile Park La Aljaima Cartama
-- ligger i Estacion de Cartama, ikke så langt unna Malaga. Ved flyplassen finner man skilt til Churriana, siden til Cartama og til sist til Aljaima. Når man nærmer seg Cartama, står det "krokodillepark-skilt" langs veien, noen av dem ikke nødvendigvis så altfor lett å oppdage. Uansett vil selv den mest stressede sjåførpappa -- eller mamma, naturligvis -- klare å finne stedet.

Men når man først kommer frem, blir man ikke skuffet. Totalt finnes det mer enn 200 krokodiller på farmen, i alle størrelser. Elstemann er en sytti år gammel, mer enn fem meter lang nilkrokodille som ikke akkurat man ønsker å bli nærmere kjent med. Yngstemann er en masse egg.

Du finner enkelte usosiale krokodiller som av ulike årsaker er blitt isolert fra sine venner, andre som ligger nærmest oppå hverandre og koser hele dagen.

Smellende krokodillekjefter

Man får naturligvis omvisning av en morsom guide som tydeligvis har brukt de siste ti årene av sitt liv på å finslipe humoren i sin lille presentasjon. Han klatrer ned og hopper rundt blant krokodillene med en stokk i hånden, og viser oss blant annet hvor usedvanlig mye det smeller i kjeften når de forhistoriske dyrene biter etter ham.

Etterhvert kan man også bruke litt tid til å kikke på de andre dyrene i den lille parken, og gjerne holde en liten krokodille for fotografering.

Anbefales når du først er på solkysten.

Crocodile Park La Aljaima Cartama
Estacion de Cartama, Malága
TEL(+34) 952 118 318

  • Mer fra Spania
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer