På krokodillejakt i Spania

Befinner du deg på solkysten, er det bare å ta sjansen og besøke Nord-Europas største krokodillefarm. Bare ett kvarters kjøring fra byen finner du en spennende liten park, full av sultne krokodiller.

Publisert
Sist oppdatert

Av en eller annen grunn er krokodiller noe av det aller mest spennende barna vet. Derfor tok det under ett minutt fra vi første gangen hørte om den eneste krokodille-farmen på den spanske sørkysten, før maset begynte. Og med vanlig sunn turistskepsis, regnet vi så definitivt med at en slik farm ville være langt bedre i teorien enn i virkeligheten.

Krokodilleparken l-- Crocodile Park La Aljaima Cartama-- ligger i Estacion de Cartama, ikke så langt unna Malaga. Ved flyplassen finner man skilt til Churriana, siden til Cartama og til sist til Aljaima. Når man nærmer seg Cartama, står det "krokodillepark-skilt" langs veien, noen av dem ikke nødvendigvis så altfor lett å oppdage. Uansett vil selv den mest stressede sjåførpappa -- eller mamma, naturligvis -- klare å finne stedet.

Men når man først kommer frem, blir man ikke skuffet. Totalt finnes det mer enn 200 krokodiller på farmen, i alle størrelser. Elstemann er en sytti år gammel, mer enn fem meter lang nilkrokodille som ikke akkurat man ønsker å bli nærmere kjent med. Yngstemann er en masse egg.

Du finner enkelte usosiale krokodiller som av ulike årsaker er blitt isolert fra sine venner, andre som ligger nærmest oppå hverandre og koser hele dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer