På lørdag blir det knall!

Lovende værutsikter for den som dropper butikker til fordel for ski.

Hafjell 5. desember: Snøkanonene har gode dager i lave temperaturer. Dette fører også til at skisentrene nå legger et godt grunnlag av kunstsnø for sesongen. Foto: Roger Hjelmstadstuen/Hafjell
Hafjell 5. desember: Snøkanonene har gode dager i lave temperaturer. Dette fører også til at skisentrene nå legger et godt grunnlag av kunstsnø for sesongen. Foto: Roger Hjelmstadstuen/Hafjell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kommer skiføret! Meteorologene sier til Yr.no at det kan komme mellom 20 og 30 centimeter nysnø lengst sør i landet. Snøen er meldt natt til søndag, og vil falle sør for Stad og Dovre, mens det blir sol og opphold lenger nord.

Før den tid blir det også muligheter til å finne frem plankene.

Se hvordan snøbrettkjøreren ble reddet av airbag

Åpner heiser på løpende bånd

– Det blir en fin helg i hele Sør-Norge, spesielt lørdagen ser bra ut. Da blir det mye sol og vinterlige temperaturer, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen til yr.no.

Selv om det foreløpig ikke har snødd nevneverdig mange steder, nyter skianleggene godt av kulden, og har produsert store mengder kunstsnø. Denne helgen utvider derfor allerede åpne anlegg med flere løyper, mens andre åpner opp denne uken og til helgen.

For eksempel er sesongen endelig igang rundt hovedstaden, der Kirkerudbakken (Bærum) åpnet forrige helg, og Tryvann (Oslo) og Varingskollen (Nittedal) åpnet onsdag. Til helgen følger Grefsenkollen (Oslo), Drammen og Kongsberg etter, melder Skiinfo.no.

Norsk oppfinnelse: Skibagen som passer alle

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer