På marked i Kina

Etter en deilig lunsj på den lokale restauranten, satte vi kursen mot det mest berømte markedet i Sør- Kina. Qing Ping-markedet i Guangzhou. Av: Solveig Eriksen

Publisert

Det tok oss bare noen få minutter å gå, men det var som å bevege seg inn i en ny verden. Den smale gaten som først møtte oss var avdelingen for tradisjonell kinesisk medisin. Luften var fylt med tunge, sterke og intense lukter. Folk ropte og snakket til hverandre på et språk som virker umulig å forstå. Travle kinesere trakk på kjerrene sine, fulle av varer, mens de prøvde å bane seg vei for å komme forbi oss. Vi havner midt imellom folk som kjøper varer, og som har et ganske høyt stemmenivå idet de prøver å bli enige om prisen på varen. Du vet at du har gjort en god handel dersom selgeren ikke er helt blid når du er ferdig, smiler han derimot etter at handelen er avsluttet, er det du som er blitt lurt.

Boyfriend?

Som utlending tiltrekker du deg litt oppmerksomhet, og en av selgerene kom med dette tilbudet til oss:

- I can find you a boyfriend.

Vi takker pent for det spennede tilbudet, men nei takk.

I medisindelen av markedet er det nok ikke en sykdom du ikke kan få hjelp for. Hvorfor ikke prøve tørket slangeskinn neste gang du er forkjølet, eller en tørket bille med alle bena intakt når du har feber. Disse kjøpes kilovis, men du kan og få tørkede firfisler som er utspent på et lite trekors. Buntet sammen fem og fem hjelper de helt sikker for noe. Det samme gjør nok også meitemarkene, mosen, soppen og alle de ulike insektene jeg ikke en gang vet navet på. Her må det sies at jeg foretrakk det vestlige apoteket da jeg skulle ha noe for min forkjølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer