På med maska

Har iverksatt tiltak.

MASKEPÅBUD: På Kanariøyene er det innført maskepåbud på apoteker, legesentre, private sykehus og offentlige sykehus.
MASKEPÅBUD: På Kanariøyene er det innført maskepåbud på apoteker, legesentre, private sykehus og offentlige sykehus. Vis mer
Publisert

Canariavisen meldte tidligere i uka at helsemyndighetene på Kanariøyene har innført maskepåbud på apoteker, legesentre, private sykehus og offentlige sykehus.

- Helsemyndighetene annonserte at de iverksetter tiltak for å bremse epidemien av luftveisinfeksjoner som raser på øygruppa, så vel som på fastlandet, skriver avisa.

Avisa informerer om at tiltaket ble innført tirsdag 9. januar, og at det vil vare fram til antallet infeksjoner har sunket.

Skal du til Kanariøyene og trenger munnbind? Se her (annonselenke)

Oppgang på over 40 prosent

Nettavisa melder også at de høye infeksjonsratene har ført til kollaps i primærhelsetjenesten og på sykehusene etter en oppgang av infeksjoner på over 40 prosent den siste måneden.

Videre skriver avisa at den registrerte forekomsten av influensa var 1254 tilfeller per 100 000 innbyggere den siste uka i 2023. I tillegg skal det være en salgsøkning på 200 prosent i salget av antigen-tester.

Ifølge FHI finnes det et stort utvalg antigen-hurtigtester til selvtesting. Det informeres om at testens pålitelighet påvirkes av testens kvalitet, brukervennlighet og hvordan den har vært oppbevart fram til salg og etter salg.

- Kaster opp overalt

I slutten av desember skrev Dagbladet at den smittsomme magetarminfeksjonen norovirus hadde spredt seg på flere hoteller sør på Gran Canaria, og at det påvirket julefeiringen til mange turister.

En av turistene kom med følgende beskrivelse til svenske Aftonbladet:

- Folk kaster opp overalt: I resepsjonen, ved bassengene og på restaurantene.

Apollo bekreftet overfor den svenske avisa at flere av deres reisende var syke. Pressesjef Martina Krantz uttalte at Apollo følger utviklingen nøye.

- Hotellet har utvidet sine renholdsrutiner og vi råder alle våre reisende til å være ekstra nøye med håndhygiene. Og hvis du er syk, bør du unngå å oppholde deg blant andre, fortalte hun til avisa.