På rockern i Europa

Har du vært på alle festivalene i Skandinavia, men er fortsatt sulten på mer pop, rock, tungmetall og elektronika? Ta turen ut på kontinentet og slipp deg løs i Rock Im Park, Glastonbury, T in the Park eller tøffingen Hurricane. Her er en oversikt over de feteste festivalene i Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Parklife med Mister T

10. og 11. juli kliner Skottland til med en av Europas feteste festivaler. «T in the Park» er klar med store navn som David Bowie, Wu-Tang Clan, The Darkness og The Strokes, og venter hele 60.000 besøkende hver dag. Festivalen, som finner sted i Balando ved Kinross, Skottland, har blitt arrangert siden 1994 og skilter med et program som får Roskilde til å blekne. Er du riktig så øltørst er dette også festivalen for deg. T in the Park skryter av å kunne servere den billigste pinten av alle de britiske festivalene.

 • Når:
 • 10.-11. juli.
 • Hvor:
 • Skottland.
 • Artister:
 • Badly Drawn Boy, Basement Jaxx, Black Eyed Peas, Chemical Brothers, David Bowie, Faithless, Groove Armada, Katie Melua, Keane, Kings Of Leon, Muse, N*E*R*D, Ocean Colour Scene, Orbital, Pink, Snow Patrol, Starsailor, The Darkness, The Libertines, The Pixies, The Strokes, The Thrills, Tim Booth, Wu-Tang Clan
 • Pris:
 • Helt utsolgt, men du kan prøve lykken på EBay.
 • Nettsted:
 • T in the Park

  Alle festivalers mor

  På gården til melkebonde og musikkentusiast Michael Eavis i Pilton nær Shepton Mallet i Somerset braker verdens største utendørs musikkfest løs 25. juni. Jomfruåret 1970 stod trekkplastrene Marc Bolan & T. Rex, Al Stewart og Qintessence for moroa på Glastonbury Festival for rundt 2.000 tilhørere. I år er det til sammenligning solgt rundt 150.000 billetter, og over 100 band skal spille. Blir det imidlertid for døvt med The Strokes og Paul McCartney kan redningen være festivalens mange kabareter, teatre og sirkus. Midt i festivalrusen kan du også glede deg over at noen av billettkronene dine går til veldedige formål. I år går over en million pund til blant annet Oxfam, England svar på Frelsesarmeen, og Greenpeace.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer