På seiltur i ukjent farvann

Madeleine Josephine Selvig dro på seiltur i Sør-Amerika. Det gikk ikke helt knirkefritt.

Publisert
Sist oppdatert

Madeleine Josephine Selvig (21) seilte oppover Sør-Amerikas østkyst vinteren 2007/2008. Hun og de to seilkameratene begynte i Buenos Aires i Argentina, og hadde kommet til Uruguay uten de store problemene. Men så snudde flaksen. Mannskapet ble satt i skipsarrest i rikmannsbyen Punta del Este.

- Vi var på vei fra Montevideo, hovedstaden og hovedhavnen i Uruguay, til La Paloma. Vi håpet å være fremme innen 24 timer, vi dro opp ankeret og begynte å seile. Fort merket vi at vinden jobbet imot oss. Vi måtte ankre opp i nærmeste by, sier Madeleine.

De ankret opp i byen Punta del Este, som ligger øst for Montevideo. Punta del Este er rikmannsstrøket i Uruguay. Madeleine J. Selvig forteller at stedet minner henne om California - stedet er fullt av de vakre og rike.

- To av oss våknet neste dag med høye skrik fra tredjemann på båten. Jolla vår var borte. Det viste seg at kystvakten hadde tatt den. Kapteinen på båten ble tatt inn på kontoret og fikk represalier.

Hun forteller at de fikk kjeft fordi de ikke hadde sagt ifra at de hadde ankret opp i Punta del Este. Helikoptre og letemannskap hadde lett etter dem hele natten. Selv om de lå rett utenfor kystvakten sitt hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer