På ski i bikini

Stryn Sommerskisenter byr på fine forhold. Bruk muligheten mens du har den.

Bikinien har vært rette skiuniformen de siste ukene på Stryn. Foto: Lisa Solum
Bikinien har vært rette skiuniformen de siste ukene på Stryn. Foto: Lisa Solum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strynefjellet (Stryn Sommerski) er stedet for off piste om sommeren, og kan by på mange gode toppturmuligheter i tillegg.

Den høye beliggenheten på 1600 m.o.h. gjør at det alltid er mye snø på Strynefjellet når de åpner om sommeren. Her finnes både 3 forskjellige heiser, og 9 nedfarter i forskjellige vanskelighetsgrader. Senteret har holdt åpnet siden slutten av mai, og forholdene er fortsatt stabile etter en varm periode de siste ukene.

- Det har vært mye snøsmelting i det siste, og mengdene varierer fra ingenting noen steder på toppen, til fire meter i bunn. Nå er det kaldt om nettene igjen, og vi fikk 30 centimeter nysnø i forrige uke. Kanskje vi klarer å holde oppe til slutten av juli, spår fungerende daglig leder på Stryn Sommerski, Lisa Solum.

Prisene for en tur på ski i sommer ligger på 360 kroner for et dagskort og 320 kroner for et tretimerskort. Hele sentret er oppe.

For å komme deg til Stryn kan du kjøre Nordfjordekspressen eller Møreekspressen som går fra Oslo, eller Ekspressbussen Bergen - Trondheim. Skibussen tar deg med opp til selve skisenteret.

Fakta
Traséer: Åtte nedfarter og snowboardpark
Høyeste punkt: 1.600 moh.
Høydeforskjell: 545 meter
Pris dagskort: 360 kroner
Annet: Kafeteria, toaletter, 10 kilometer langrennsløyper

På nett: Strynefjell

Les mer og se bilder fra fagre Stryn her...

Flere muligheter i Norge og Europa

Det er ikke bare på Stryn du kan stå eller gå på ski i sommer. Også på Folgefonna, Galdhøpiggen og Sognefjellet finnes det muligheter.

Folgefonna Sommerskisenter
Som navnet tilsier ligger skisenteret på Norges tredje største isbre. Nærmere bestemt på nordsiden. I tillegg til alpine nedfarter og egne traseer for snowboardere, har Folgefonna også langrennsløyper som prepareres etter bestilling.

Det går buss fra Bergen til Jondalen. Det går skibusser fra Jondal opp til skisenteret. Kommer du fra Østlandet, må du kjøre bil.

Fakta:
Traséer: Alpine nedfarter og snowboardpark
Høyeste punkt: 1.450 moh.
Høydeforskjell: 250 meter
Pris dagskort: 280 kroner
Annet: Kafeteria, toaletter og langrennsløyper.

Ekstern lenke:
Folgefonna Sommerskisenter

Galdhøpiggen Sommerskisenter
Galdhøpiggen Sommerskisenter ligger ved Juvbreen, fem kilometer fra Galdhøpiggen. Senteret har bare én nedfart, men ligger på en bred og fin isbre, så det burde ikke bli trangt om plassen. På skislang kalles stedet bare Juvas.

For å komme deg til Galdhøpiggen Sommarskisenter kan du ta Møreekspressen, Nordfjordekspressen eller Gudbrandsdalekspressen til Lom.

Fakta:
Traséer: Én nedfart
Høyeste punkt: 2.200 moh.
Høydeforskjell: 350 meter
Pris dagskort: 310 kroner
Annet: Kafeteria og toaletter. Muligheter for guidede turer til Galdhøpiggen.

Ekstern lenke:
Galdhøpiggen Sommerskisenter

Sognefjellet Sommarskisenter
Sognefjellet Sommarskisenter har bare langrennsløyper, og er et yndet sommermål for langrennsentusiastene, som har til sammen 10 kilometer løypenett å gå i. Det er også mulig å trene skiskyting. Senteret er populært blant de aktive langrennsløperne.

For å komme deg til Sognefjellet Sommarskisenter kan du ta Gudbrandsdalekspressen, Møreekspressen, Nordfjordekspressen eller Nordmørsekpressen til Otta, og buss videre derfra. Du kan også ta toget til Otta.

Ekstern lenke:
Sognefjellet Sommarskisenter

Også andre steder i Europa er det mulig å suse nedover snødekte bakker. Sjekk hvor i denne saken: Sommerski i Europa.

Mer sport og aktiv fra DinSide:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer