På sykkel til Everest Basecamp

Sykkelekspedisjonen tråkker fortsatt i Tibet, og opplever både monsunregn, klåfingrede småtyver og Mount Everest.Av: Lyngve Skrede, Bilder: Sykkelekspedisjon2005

Publisert
Sist oppdatert

Sykkelekspedisjon2005 er et lag på fire bestående av Sigbjørn Moen, Lyngve Skrede, Eric Mortensen og Jardar Valand, som nå er underveis på sykkel fra Ulan Bator i Mongolia gjennom Kina og Tibet til Katmandu i Nepal. De reiste fra Norge 5. april 2005, og returnerer fra Kathmandu til Norge 21. august. De har skrevet jevnlige rapporter for DinSide Reise underveis.

BILDESPESIAL: Strålende Everest og tibetansk landsbygd

Monsunregn på Pangla-passet

-Det renner en elv gjennom teltet, roper Jardar.

Lyngve bråvåkner og innser at noe må gjøres kjapt. Men ingen av oss ønsker å begi oss ut i natten i det voldsomme regnværet. Så resultatet blir at vi graver en provisorisk grøft i forteltet for å lede vannet ut igjen. Og det fungerer bra.

Vi befinner oss like ved Pangla-passet i 5.160 meters høyde, og har tilbakelagt cirka 30 kilometer på en dårlig vei som tar av fra Friendship Highway litt syd for Shegar og ender i Everest Basecamp etter cirka 90 kilometer. Slitne og veldig skuffet over at vi ikke kunne se noe til Himalaya, som ifølge Lonely Planet tar seg veldig godt ut fra Pangla, bestemte vi oss like godt for å slå opp teltene like nedenfor passet. Forhåpningen var selvsagt at morgendagen skulle bringe klarvær og en fantastisk utsikt over Himalaya. Men monsunen ville det som sagt annerledes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer