På to hjul i Danmark

Slik forbereder du deg til sykkeltur i Danmark.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danmark er som kjent et ganske perfekt sted å sykle. Ikke nok med at landet er flatt som en pannekake, men danskene har virkelig satset på legge forholdene til rette for syklister. I motsetning til her til lands finner du oppmerkede sykkelveier omtrent overalt.

Selv om høsten er kommet, er det ikke for sent å sykle i Danmark. Nå og i hvert fall fram til og med høsteferien burde forholdene ligge til rette for en opplevelsesrik tur på to hjul.

Vi hjelper deg med å planlegge en sykkeltur til Danmark. Her er tipsene du trenger før du setter deg på tohjulingen nabolandet.

>> Dette bør du pakke
>> Sykkel- og kjøreregler i Danmark
>> Bildespesial fra sykkelparadiset Skagen

Husk nødutstyr

Anders Hybholt-Sørensen er sykkelekspert i Visit Denmark. Han vet hva du bør ha med deg på sykkeltur.

- Du trenger et godt kart!

Kart kan du kjøpe over internett på Dansk Cyclist Forbunds nettsider, eller for eksempel på lokale turistkontorer.

- Og så er det viktig med nødverktøy som lapper, lim, dekkjern, sykkelpumpe og en umbrakonøkkel, sier Hybholt-Sørensen.

I tillegg er det viktig å kle seg godt.


- Ta på deg godt tøy. Unngå bomull, da blir du lett svett, før du kjøler av og blir kald, sier han.

>> Full oversikt: Dette bør du pakke før sykkelturen

I tillegg til alt dette må du huske at det er en rekke regler for hva slags utstyr du må ha på sykkelen i Danmark. DinSide har laget en oversikt over danske sykkelregler, som du bør lese før du tar med sykkelen din til nabolandet:

>> Sykkel- og kjøreregler i Danmark

Backpacker

Drar du på sykkeltur blir du nærmest en backpacker. Med mindre du kjenner noen som kan ta vare på bagasjen din, må du frakte den selv hele veien. Derfor er det viktig å ha en god ryggsekk (sjekk for eksempel ut denne geniale norske ryggsekken). Ikke ta med deg for mye, for selv om det vanligvis ikke er så tungt å sykle i Danmark, er det godt å ikke ha for mye ballast.

Orker du ikke å sykle en dag, kan du som oftest ta med deg sykkelen på offentlig transport, men husk at det som regel koster ekstra å ta med deg sykkelen. DSB, danskenes NSB, har informasjon om hvor mye det koster å ta med deg sykkelen på toget i forskjellige områder. Ta en titt på deres nettsider for mer informasjon.

Overnattingsmuligheter finnes det nok av. Vil du bo på vandrehjem, campingplass, kro eller hotell? Visit Denmark hjelper deg å finne en seng å sove i.

Sykkelutleie i Danmark

Les også:

Få inspirasjon til sykkelturen. Se vår bildespesial fra Skagen.

>> SE BILDENE FRA STRANDPARADISET I NORD


Har du ikke sykkel, eller har du ikke lyst til å drasse med deg den tohjulte hele veien til Danmark? Slapp av, det finnes nok av steder du kan leie deg en sykkel. Og det koster ikke mye å leie: vanligvis betaler du et sted mellom 40-100 danske kroner per dag. Ukesleie koster mellom 150-500 kroner. Enkelte steder tar de depositum for leie av sykkel.

I Danmark finnes det over 400 steder som tilbyr sykkelutleie. Turistinformasjonen i Danmark har full oversikt over disse stedene. Listen i alfabetisk rekkefølge finner du her. Om du vil søke selv etter utleiere der du skal på ferie, kan du bruke denne søkemotoren.

Essensielt til sykkelturen:
>> Dette bør du pakke
>> Sykkel- og kjøreregler i Danmark

Aktiv ferie:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer