På tokt i undervannsland

Nederland er mer enn red light, tulipaner og originalt bakverk. Her er smakebiter av nederlandsk småbyidyll, storbypuls og hete Bitterballen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har reist rundt på den nederlandske landsbygda, krysset Nederlands største (saltvanns)innsjø, og spist spesialiteter som ål og bitterballen i alle mulige former og fasonger. I denne bildespesialen gir vi deg en liten smakebit av det gjestmilde landet:

Nederlandsk småbyidyll og storbypuls i bilder.

Er du spesielt interessert i Amsterdam, kan du ta en kikk på denne artikkelen, med tilhørende bildespesial.

Et merkelig land

For oss som kommer fra det høye nord, tett befolket med fjell og vidder, er Nederland et underlig land. Rundt 40 prosent av landet ligger under havnivå, og bare det å komme på tanken å demme opp for havet og pumpe ut vannet for å skape beboelige landområder, framstår mildt sagt som noe fantastisk. Flatt og lavtliggende som landet er, er det gjennomboret av diker som forhindrer vannet fra å ta over landområdene. De mange broene er like karakteristiske, i alle størrelser og fasonger.

Nesten norsk

Rundt 16 millioner mennesker er bosatt på de nesten 42.000 kvadratkilometrene – som gir en folketetthet på 382 per kvadratkilometer. Ganske mange flere enn våre 13,9 innbyggere per kvadratkilometer …

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer