På topp i budsjettvennlige Asia

Kina og Thailand ligger høyt på listen, men av de ti mest besøkte turistmålene i det østasiatiske stillehavsområdet, finner vi flere overraskelser. Har du vært på disse stedene?

Malaysia var nesten like populært som Thailand i 1999, og det landet av de ti på listen med høyest vekst i turisttrafikken fra året før.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Malaysia var nesten like populært som Thailand i 1999, og det landet av de ti på listen med høyest vekst i turisttrafikken fra året før.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer
Publisert

17092">Asia og Stillehavet øker stadig sin tiltrekning på turistene. Eksotiske kulturer, land med overdådige mengder av historiske byggverk, lave priser og god service trekker flere og flere reisende til området. Også Ola Dunk har oppdaget Østens magnetiske tiltrekningskraft. På få år har Thailand seilet opp som ett av nordmenns aller mest populære reisemål.

Ti på topp

Smilets land hevder seg også godt på listen over de mest populære reisemålene for turister i det østlige Asias stillehavsregion, med en tredjeplass. Aller øverst troner imidlertid Kina på en suveren førsteplass. Og som klar nummer to kommer Hong Kong som har hatt en formidabel økning i turisttrafikken etter at de ble overtatt av Kina.

Her er Verdens Turistorganisasjons (WTO) liste over de ti mest populære destinasjonene i dette området i 1999. (Klikker du på stedsnavnet kan du se bilder derfra.)

17081">Kina – 27 millioner besøkende17084">Hong Kong – 11,3 millioner besøkende17088">Thailand – 8,6 millioner besøkende17090">Malaysia – 7,9 millioner besøkende17091">Singapore – 6,2 millioner besøkende17093">Macau – 4,7 millioner besøkende17095">Indonesia – 4,7 millioner besøkende17096">Sør-Korea – 4,6 millioner besøkende17097">Australia – 4,4 millioner besøkende17099">Japan – 4,4 millioner besøkende

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer