Coronaviruset

Påbud om munnbind i flere europeiske land

Stadig flere land, blant dem Storbritannia, Østerrike og Belgia, innfører påbud om bruk av munnbind.

MUNNBIND: Flere land strammer inn og innfører krav om munnbind. Blant dem er Frankrike. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
MUNNBIND: Flere land strammer inn og innfører krav om munnbind. Blant dem er Frankrike. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere land i Europa er bekymret for nye, store smitteutbrudd etter at smittetallene har økt den siste tiden, noe som har ført til at mange har innført strengere restriksjoner.

Storbritannia er det siste europeiske landet til å stramme inn på reglene om munnbind. Fra fredag må briter bruke munnbind i butikker, banker, kjøpesentre og på transportknutepunkter. Briter risikerer bøter på opp til 100 pund dersom de ikke overholder reglene.

Både Verdens helseorganisasjon (WHO) og EU anbefaler bruk av munnbind i flere sammenhenger. EU oppdaterte sine råd tidligere denne uken og anbefalte blant annet bruk av munnbind på tog og annen kollektivtransport.

WHO anbefaler at folk bruker munnbind når det er vanskelig å holde fysisk avstand til andre.

Frankrike strammer inn

I Frankrike har det blitt registrert en stor økning i antall smittetilfeller den siste tiden, noe som har ført til at regjeringen gjorde det obligatorisk å bruke munnbind på alle offentlig steder innendørs. På torsdag hadde landet registrert landet 1.000 nye smittetilfeller det foregående døgnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.