Påbyr hjelm i bakken for alle under 15 år

Ny regel innføres ved østerrikske skisentre etter 17 dødsfall.

Det er både kult og trygt å bruke hjelm i skibakken. Her fra Trysils skipark. Foto: Ola Matsson/Trysilfjellet Alpi
Det er både kult og trygt å bruke hjelm i skibakken. Her fra Trysils skipark. Foto: Ola Matsson/Trysilfjellet Alpi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 20. mars må alle under 15 år ha på seg hjelm i bakken ved 23 skisentre i nedre Østerrike. Det skriver Observer.co.uk.

Etter det 17. dødsfallet i løpet av årets sesong, bestemte skisentrene seg for å ta grep.

- Diskusjonen om skihjelm er stor i Østerrike nå. Det er opp til de forskjellige provinsene å avgjøre om de skal innføre et påbud eller ikke, men med tiden tror jeg det vil bli påbudt med hjelm for barn ved alle skisentrene i landet, sa Dieter Scharf ved Østerrikes nasjonale turistkontor til Observer.co.uk.

Østerrike er ikke første land som innfører påbud om hjelm. I Italia har det vært påbudt for alle under 14 å ha hjelm siden 2005. De som ikke har det, kan få bot på 70-150 euro, rundt 620-1.325 kroner.

Færre skader seg i bakken

Populært med hjelm i norske bakker

I Norge er det ingen av de store skisentrene som har hjelmpåbud for barn. Men alle anbefaler hjelmbruk, også for voksne.

- Vi gir gratis heiskort til alle barn under seks år som bruker hjelm - og hjelmen kan de låne gratis av oss, sier Aud Ingebjørg Heldaas i Trysilfjellet Alpin AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.