Padling og pils

Havfruen, Nyhavn, Carlsberg, lun leverpostei og "en lille"- alle er de kjente fornøyelser i kongens by København. Vi valgte å kombinere herlighetene på en litt uvanlig måte, og fikk et nytt og fuktig inntrykk av storbyen.

Publisert
Sist oppdatert

Ka-Paaang ...

Det smeller som et børseskudd i ørene våre.

- Var det godt ...?

Kajak Ole synger ut på klingende dansk.

- Nei, kommer det kjapt fra en av de morgentrøtte turdeltakerne.

Jeg snur meg og ser den smilende københavnske guiden vår med padleåren hevet over hodet, klar for enda et slag i det vi glir under Langebro. Han har nettopp klasket til vannoverflaten og gitt padlefølget en uventet smak av akustikken under Københavns mange broer.

- Dere måtte jo våkne skikkelig, skratter han.

Det er en liten halvtime siden vi forlot Wilders Plads og Christianhavns kanal. Klokken er kvart over åtte, og morgendisen er i ferd med å lette over Københavns mange grønnirrede tårn. Syklistene myldrer ut i gatene som maur fra tue, og "den sorte diamant" glitrer intenst når morgensolen bryter skydekket.

>>Se de kongelige bildene fra padleturen

Tross det øredøvende smellet, glir vi ganske bedagelig videre nedover Sydhavnen. Dette er hovedkanalen i Københanvs nettverk av vannveier, og ut fra den leder mange mindre kanaler til kjente stedsnavn som Nyhavn og Christiania. Vi har nettopp blitt antrukket et par fiskemannsbukser, redningsvest og fått en padleåre i hendene. I dag er det duket for å oppleve Køben fra vannskorpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer