Brannsikkerhet på ferie

- Pakk med deg egen røykvarsler

Flere sjekker verken brannvarslingsutstyr eller rømningsveier når de bor på utenlandsk hotell, ifølge forsikringsselskapenes undersøkelser.

I KOFFERTEN: Solkrem, krim og ulike antrekk for hver kveld får raust med plass i kofferten til mange nordmenn som skal på Syden-ferie, så en ekstra røykvarsler i baggasjen er neppe det som fører til overvekt, og den kan være livsviktig. Foto: Gjensidige.
I KOFFERTEN: Solkrem, krim og ulike antrekk for hver kveld får raust med plass i kofferten til mange nordmenn som skal på Syden-ferie, så en ekstra røykvarsler i baggasjen er neppe det som fører til overvekt, og den kan være livsviktig. Foto: Gjensidige. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du skulle velge hotell eller leilighet til sommerferien din i år, hvilke fasiliteter var viktigst for deg?

Sannnsynligvis var nærhet til strand, shoppingmuligheter og offentlig transport på toppen av lista. Brannsikkerhet ble kanskje ikke ofret en liten tanke en gang.

En fersk undersøkelse fra Gjensidige viser at 35 prosent ikke pleier å sjekke rømingsveier der de bor på utenlandsferie, blant de mellom 18 og 29 år unnlater hele 55 prosent å gjøre slike kontroller.

- Havner du på hotellrom høyt oppe i etasjene eller i et eldre leilighetskompleks med trange trappeoppganger, kan det være for sent å reagere når brannalarmen går, og i noen tilfeller er det ikke sikkert at alarmen fungerer en gang, advarer kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige overfor Dinside.no.

Sikre deg for en hundrelapp

Voll har selv opplevd et skrekkeksempel da han ble tildelt rom høyt oppe i etasjene uten en eneste alternativ rømningsvei og røykvarslere som hang i taket uten batteri.

Ved siden av pass, billetter og kredittkort, kan det derfor være smart å pakke ned en ekstra røykvarsler i kofferten. Det finnes utallige varianter å få kjøpt for rundt en hundrelapp, også egne reiserøykvarslere, som enkelt kan henges opp der du ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer