- Pakkereisen er ikke død

Reisebransjen kjenner seg ikke igjen i påstandene om at pakkereisene som vi kjenner dem i dag, er døde.

- PAKKEREISENE ER IKKE DØD: Reisebransjen reagerer på uttalelsene om at pakkereisene slik vi kjenner dem i dag, er døde. De mener pakkereiser i Norge er et etterspurt produkt, og at de hele tiden jobber med å tilpasse seg trendene og ønskene i markedet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
- PAKKEREISENE ER IKKE DØD: Reisebransjen reagerer på uttalelsene om at pakkereisene slik vi kjenner dem i dag, er døde. De mener pakkereiser i Norge er et etterspurt produkt, og at de hele tiden jobber med å tilpasse seg trendene og ønskene i markedet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hersket stor usikkerhet rundt hva som kom til å skje med norske Ving og deres ansatte og kunder søndag og mandag, etter nyheten om at Thomas Cook var konkurs.

Mandag kveld kom imidlertid nyheten om at norske Ving, og deres søsterselskaper i de andre nordiske landene var reddet - og at norske Ving-kunder kunne reise som planlagt allerede i dag.

Markedsanalytikere og reiseeksperter som Dinside snakket med mandag, uttrykte at de trodde konkursen i Thomas Cook ville ha en stor innvirkning på hele pakkereisebransjen.

- Pakkereisene er døde

Peder Inge Furseth, professor i innovasjon ved Handelshøyskolen BI, uttalte til Dinside at han tror den tradisjonelle pakkereisens tid er over.

- Pakkereisene er døde slik vi kjenner dem – tiden har gått fra dem, hevdet Furseth til Dinside.

Han etterlyser mer innovasjon og digitalisering i bransjen, og at reisebransjen må fokusere mer på å selge akkurat det kundene vil ha.

Også Olga Gjerald, førsteamanuensis ved Norsk hotellhøgskole, uttalte til Dinside at hun tror dette er starten på slutten for de tradisjonelle charterselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer