- Pakkereisene er døde slik vi kjenner dem

Reiseeksperter tror pakkereisene må endre seg kraftig dersom de skal overleve.

VING: Enkelte kunder kan miste alt, andre får refundert hele reisen ved en eventuell konkurs som påvirker norske Ving. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Cook, som eier norske Ving, er konkurs. Dette rammer 9000 norske reisende som er på tur og 85.000 som har bestilt turer de neste 12 månedene. Det er ennå uklart hvordan Ving vil håndtere dette i timene som kommer, men alle fly er satt på bakken og de reisende som er på tur vet ikke hva som skjer.

Men hvordan vil denne konkursen påvirke den tradisjonelle pakkereisebransjen framover?

Markedsanalytikere og reiseeksperter som Dinside har snakket med tror at dette vil ha en innvirkning på hele bransjen på kort sikt.

- Pakkereisene er døde slik vi kjenner dem

Peder Inge Furseth, professor i innovasjon ved Handelshøyskolen BI, sier til Dinside at han tror den tradisjonelle pakkereisens tid er over.

- Pakkereisene er døde slik vi kjenner dem – tiden har gått fra dem. Flere og flere kunder ønsker ikke å kjøpe ferdigpakkede reiser – de ønsker noe som er autentisk, eller de vil ha aktive opplevelser, og de vil ha fleksibilitet mens de er på reise til å endre den, sier Furseth.

- Selv om reising vil ta seg opp framover, så vil pakkereisene slik vi kjenner dem fra Thomas Cook, ha flydd inn i solnedgangen for de aller fleste forbrukere, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer