Revidert nasjonalbudsjett 2020

Pakkereiser: Slik skal du få pengene dine

Slik skal tilskudd til reiseselskapene gjøre at du skal få refundert pengene for pakkereisen.

NÅ KOMMER PENGENE: Tilskudd til reiseselskapene i revidert nasjonalbudsjett skal gjøre at de får kapital nok slik at de kan refundere kundene for innbetalte reiser som ikke blir noe av i forbindelse med coronautbruddet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
NÅ KOMMER PENGENE: Tilskudd til reiseselskapene i revidert nasjonalbudsjett skal gjøre at de får kapital nok slik at de kan refundere kundene for innbetalte reiser som ikke blir noe av i forbindelse med coronautbruddet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av sakene som har vært varslet fra Regjeringen i forkant av revidert nasjonalbudsjett, har vært en økonomisk støtteordning til reiseselskapene.

Regjeringen varslet 7. mai at det ville komme en økonomisk løsning for pakkereiseselskapene ved revidert nasjonalbudsjett.

De varslet at dette også ville oppheve tremånedersfristen - slik at kundene skal få tilbakebetalt pengene sine innen 14 dager.

Nå er løsningen fra Revidert nasjonalbudsjett ute:

I forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen frem en ny ordning som skal gi statlige subsidierte lån for pakkereisearrangørers refusjoner av pakkereiser og sammensatte arrangementer som skulle startet mellom 14. mars og 14. juni 2020.

- Vi ønsker å bidra til at forbrukere får refundert pengene sine fra pakkereisearrangører for kanselleringer som følge av virusutbruddet. Med denne ordningen vil det bli lettere for pakkereisearrangører å betale penger tilbake til forbrukerne, sier næringsminister Iselin Nybø.

Slik er forslaget til løsning i revidert nasjonalbudsjett:

  • Regjeringen vil opprette en låneordning for pakkereisearrangører forvaltet av Innovasjon Norge.
  • Ordningen skal legge til rette for tilbakebetaling av lovpålagte refusjoner til forbrukerne og for at konkurser blant pakkereisearrangører unngås.
  • Lånerammen foreslås satt til 2 mrd. kroner, med en tapsavsetning på 1 mrd. kroner.

- Formålet med den nye ordningen er å bidra til lovpålagte refusjoner til forbrukere og å unngå konkurser for pakkereisearrangører på grunn av akutte likviditetsbehov som er en konsekvens av Covid-19-pandemien, skriver regjeringen Revidert nasjonalbudsjett 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer