Pakketips

Pakking avhenger av område, når på året, og hvilke overnattingsplaner du har.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du bo på hytte, kan du droppe telt, liggeunderlag og sovepose. Det blir mange kilo mindre å trekke med seg. Dessuten kan du også droppe en del mat - både betjente og selvbetjente hytter tilbyr mat.

Mer om hyttene

Se pakketipsene nedenfor.Turistforeningen har følgende tips som en huskeliste til fjellfolket sommerstid. Og det er kanskje unødvendig å si det, men husk at været kan forandre seg fort - ikke pakk med utgangspunkt i sol og fint vær:

PåkledningUndertrøye i ullTynn genser eller skjorteBukse eller nikkers i bomullUllsokkerFjellstøvlerVindtette votter eller vanterRyggsekk

I sekk og lommerAnorakk eller fjelljakkeVindbukseLueSkjerfGenser/jakke i ull eller fleeceRegntøyEkstra undertrøye i ullLange underbukser i ullLette inneskoLette innerklærKort bukse/shortsNisteTermosKart i mappe, og kompassMyggmiddelHåndkleLakenpose eller soveposeFørstehjelpsutstyrStøvelimpregneringSolbrillerSolkremToalettpapirReserveproviantFyrstikkerDNT-nøkkel og medlemskort

For teltturistenTeltboere må i tillegg til teltet, også ta med sovepose, liggeunderlag, kokesett og brennstoff samt mer mat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer