Pakketur til Irak

En britisk turoperatør lokker med pakketurer til Irak, og noen biter faktisk på.

Publisert
Sist oppdatert

En britisk turoperatør har arrangert reiser til Irak siden 1970, og lar seg ikke stoppe av krigstruslene fra Bush. En ny gruppe er planlagt å reise til Saddams land i mars.

Godkjent - i Irak

En britisk operatør lokker med pakketur i Irak.
En britisk operatør lokker med pakketur i Irak. Vis mer


På tross av at operatøren Hinterland Travel hevder at irakerne er glade i briter, og at turen er godkjent av de irakiske turistmyndighetene, ville kanskje de fleste betakke seg i disse dager. Pakketurer i Irak er nok ikke det reiseproduktet som selger mest for tiden. Likevel velger altså operatøren å planlegge en ny pakketur til Saddams rike i mars. Og ifølge den britiske avisen Telegraph, har seks briter og to amerikanerne meldt seg på gruppen som etter planen skal reise til Irak den 16. mars.

Talende brosjyre

Skal vi tro den samme avisen, er selskapets brosjyre meget diplomatisk i sine beskrivelser av landet som både britiske og andre myndigheter advarer mot å besøke nå.

Irak er trett av konflikter og uenighet, og ivrige etter å fornye goodwill, spesielt med briter. Dette er en bra tid å reise på, og vi kan tilby en virkelig opplevelse. (...) Våre grupper er helt trygge. Reisen er godkjent av de irakiske turistmyndighetene (...)

Gjestene blir imidlertid advart om at "dette ikke er landet for den som ikke kan akseptere en grad av usikkerhet."

Utradisjonelle reiser

Ville du turt å reise til Irak nå? (Avsluttet)
Ja, tror det går greit(43%) 114
Ville uansett ikke reist dit.(30%) 80
Nei, det er for farlig(28%) 74
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det bør sies at DinSide ikke har sett brosjyrene selv, og at vi heller ikke finner nettsider tilknyttet dette selskapet. Det nærmeste vi kommer er en oversikt over reiseselskaper, der man kan bestille brosjyrer fra Hinterland Travel. Selskapet holder til i Godstone i Storbritannia.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer