Pals

Borger, smale smug og slott fra middelalderen.

Publisert
Sist oppdatert

Småbyen Pals har knappe 2.300 innbyggere fordelt på tre områder: Pals, Masos de Pals og Platja de Pals. Den gamle delen er som mange eldre landsbyer plassert oppe på en høyde, Mont Aspre. Denne bydelen er godt vedlikeholdt og her er svært strenge restriksjoner på utbygging. Fra denne høyden ser du utover vidstrakte sletter hvor det dyrkes ris. Risen herfra skal være av særdeles høy kvalitet, og prisene er deretter. Du må ut med en femtilapp for en kvart kilo Pals-ris.

Området har flere golfanlegg, strender og også flotte campinganlegg.

Høydepunkt: Spasertur i middelalderbydelen. Byens kulturhus, Museu-Casa de cultura ca la pruna - er lagt til en ganske nylig renovert middelalderbygning. Gården huser arkeologisk museum, champagneutstilling og saler for temporære utstillinger.

Overnatting: Prøv Mas Roig Hotell, som er et 1600-talls hus med gotiske dører. Hotellet har kun ni værelser, hvorav fem er suiter.

(Carretera de Pals a Torroella de Montgri 17, tlf.: + 34 – 972 673 363)

Det firestjerners Hotell Salvi tilbyr overnatting i nydelig innredede værelser. (Carrer Carmany s/n, tlf.: + 34 – 616 410 006)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer