Paradis med stor P

MALAYSIA: Lankayan er stedet for deg som vil bruke dagen til å dykke eller snorkle. Alternativt kan du mate haiene, eller se på mens de store havskilpaddene legger egg. Se bildene som tar deg med til paradisøya utenfor Borneo.

Publisert
Sist oppdatert

STED: Byen Sandakan på verdens fjerde største øy - Borneo i Malaysia. 1,5 times båttur fra Sandakan ligger målet - dykkerøya Lankayan. Stedet kjentfolk har skrytt hemningsløst av under vårt malaysiaopphold. Nå er det kun kort tid igjen, og stemningen er spent der vi hopper opp i den ventende speedbåten som skal frakte oss og seks andre gjester ut til øya.

Lyn og torden

Stikk i strid med alle reklamebildene vi har fått utdelt er det overskyet når båten starter. Temperaturen er det imidlertid lite å si på - i Malaysia er det sjelden under 33 varmegrader, og luftfuktigheten ligger og vaker mellom 80 og 90 prosent. Vi svetter. Underveis kommer også regnet, vinden og de høye bølgene. Savnet etter nyrebelte blir stadig større, men heldigvis - den lille prikken i horisonten kommer nærmere og nærmere. En drøy halvtime forsinket nærmer vi oss bryggekanten, og i det vi går i land har regnet gitt seg.

Allerede her er delkonklusjonen klar: Vi spaserer rett inn i et postkort. Eventyret kan begynne.

Skroll ned for mer.

Liten og eksklusiv

Øya Lankayan er liten, faktisk ikke større enn at du maksimalt bruker 20 minutter på å spasere rundt herligheten. I år 2000 ble Lankayan anerkjent som et "marine reef conservation area". Resultatet ble totalforbud mot fiske, og innføringen av økoturisme for de heldige som tar turen. Her er det dykking og snorkling som står i høysetet. Totalt finnes det 14 faste dykkermål i umiddelbar nærhet, inkludert to gamle skipsvrak, for deg som vil ha flere utfordringer. Vil du snorkle er det bare å ta med seg masken og tusle rett ut i sjøen uansett hvor du er på øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer