Paris' beste brasserier

Fois gras, østers, chevre, coq au vin... Her er Paris' fem beste brasserier.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Jyllands-Posten som har plukket ut det de mener er de fem beste brasseriene i Paris. Det kryr av brasserier i den franske hovedstaden, men disse fem er i en klasse for seg og absolutt verdt et besøk, skal vi tro den danske avisen.

La Coupole

La Coupole er et av de mest kjente brasseriene i Paris, så her er det alltid folksomt. Interiøret er like flott som maten er god. Restauranten er på hele 1.000 kvadratmeter og bordene betjenes av sort- og hvitkledte kelnere. Klientellet er svært variert, det gjør det ganske morsomt å være gjest her. Og spesialiteten lam i karri er viden kjent i byen.

Adresse: 102, bd du Montparnasse, 14ePå nett: La Coupole

Julien

Et klassisk brasserie med art deco-interiør som tar deg med tilbake til en svunnen tid. Her er veggmalerier, tunge fløyelsgardiner og mosaikkfliser. Menyen er allsidig, og byr på lekkerbiskner som pannestekt fois gras med grønne linser, og vannbakkels med Valrhona-sjokolade.

Adresse: 16, rue du Faubourg Saint-Denis, 10ePå nett: Julien

Bouillon Racine

Bouillon Racine var tidligere en del av en kjede med brasserier, som hadde filialer over hele Paris på begynnelsen av 1900-tallet. Den gjenværende restauranten åpnet sine dører i 1906, og art deco-interiøret fra den gang er beholdt. menyen er en blanding av det tradisjonelle og moderne. Her får du for eksempel spydstekt pattegris og snegler i hvitløk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer