Paris har dyrest Club Sandwich

Hotels.com mener matretten er en god indikator på prisnivået i et land.

FRANSK CLUB SANDWICH KOSTER MEST: Det mener Hotels.com. Foto: Colourbox
FRANSK CLUB SANDWICH KOSTER MEST: Det mener Hotels.com. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år har prisen på en Big Mac, den såkalte Big Mac-indeksen, blitt brukt til å vurdere både prisnivå og valuta i forskjellige land. Begrunnelsen er ganske enkelt at produktet er kliss likt over hele verden.

Nå viser det imidlertid at Big Mac-en får konkurranse.

Fra burger til sandwich

Bookingtjenesten Hotels.com har nemlig begynt å bruke prisene på Club Sandwich for å vise temperaturen på ferielandenes prisnivå.

– Vi har kommet til at prisen på Club Sandwich er en god indikator på et lands prisnivå, sier Alison Couper fra Hotels.com i en pressemelding.

Målet med Club Sandwich-indeksen er å gjøre det enklere for turister å sammenligne prisnivået mellom ulike ferieland. Hotels.com har i den forbindelse sjekket prisen på matretten hos 750 av sine 149.000 overnattingssteder verden over.

Nytt hotell i Oslo: Slik blir Stordalens nye designhotell

– Tenk på dette når du planlegger ferie

– Hotellprisen og flybilletten utgjør bare en del av den totale feriekostnaden. Prisnivået på mat og drikke er mye vanskeligere å regne ut i forkant, og dette er en post som kan føre til at feriebudsjettet virkelig sprekker. Denne klassiske sandwichen med kylling, bacon, egg, salat og majones er tilgjengelig og nærmest identisk på restauranter over hele verden. Vi mener derfor at prisen på en Club Sandwich gir en bra indikasjon på det generelle prisnivået. Vi oppfordrer dere folk til å ta dette med i betraktning når de planlegger ferien, forteller Alison Couper.

Norge havner, ikke overraskende, høyt på listen og får bronseplassering, ifølge listen.

Feriefavorittene København og London er billigere enn Norge, men ligger forholdsvis høyt på listen. Her koster nemlig en gjennomsnittlig Club Sandwich 109 og 108 kroner. New Dehli i India er billigst av de undersøkte byene. Her må du betale 56 kroner.

Hotels.coms Club Sandwich Indeks (CSI)
Land / HovedstadGjennomsnittlig pris Club Sandwich (kroner)
Frankrike - Paris191
Sveits – Genevé188
Norge- Oslo176
Japan - Tokyo158
Italia – Roma138
Finland – Helsinki131
Sverige - Stockholm128
Australia - Canberra114
Danmark – København109
Storbritania – London108
Hong Kong105
Sør Korea - Seoul103
Tyskland – Berlin103
Brasil – Brasília101
USA – New York98
Nederland – Amsterdam96
Russland – Moskva95
Spania – Madrid94
Canada – Toronto93
Irland – Dublin90
Singapore - Singapore85
Kina – Beijing84
Colombia - Bogota81
Argentina - Buenos Aires62
Mexico - Mexico City59
India - New Delhi56
Prisen er rundet opp til nærmeste krone*

Se hele listen her:

Indeksen er basert på hva hotellgjester har betalt for Club Sandwichen på ulike hoteller i 26 hovedsteder og turistmagneter verden over. Hver by er representert med 10 femstjerners hoteller (dersom tilgjengelig), 10 firestjerners hoteller og 10 trestjerners hoteller, med tanke på å gi et korrekt prisnivå, opplyser bookingselskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer