Paris: Herlig i lysenes by

Det skal mye til for å mislike en by som Paris. Arkitekturen er fantastisk, vinen billig, og stemningen og lukten helt unik.

Kunstnerkvarteret Montmartre
Kunstnerkvarteret Montmartre Vis mer
Publisert

Lysenes by kan lett virke overveldende og litt uoverkommelig på en helg. Vi har derfor laget en liten liste over ting du bør ta deg tid til i noen deilige høstdager.

16298>Ti ting å gjøre i Paris16301>Fem gode hoteller16305>Fem trendy restauranterSommermånedene er neppe tiden for et førstegangsbesøk til den franske metropolen. I juli og august tar 33 millioner franskmenn ferie, noe som fører til overfylte hoteller, trafikkork, i tillegg til at de i stedet for å bruke vikarer rett og slett bare stenger hele sjappa.

Weekend om høsten

Høsten og våren er de desidert beste periodene å oppleve Paris, og har du ikke mer ferie til gode, hvorfor ikke ta en weekend-tur? Har det seg slik at en nasjonal fridag faller på en torsdag eller tirsdag, gjør som franskmennene: faire le pont - la det bli en langhelg.

Det viktigste man gjør i Paris er å nyte. Maten, vinen og atmosfæren er grunner nok i seg selv til å legge turen til Paris, men når du først er der er det visse ting du ikke bør gå glipp av.Vi har plukket ut ti ting du bør få med deg i Paris.

Fra Dior til Metro

Du har kanskje hørt om franskmennenes kjørevaner, og om turister som har stått fast 17 runder rundt Triumfbuen? Alt er sant. Til og med franskmennene har forstått dette, og tatt konsekvensen av det ved å bygge ut et av verdens beste kollektivtilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer