Dyreste byer:

Paris, Hongkong og Singapore dyrest i verden

Paris, Hongkong og Singapore deler førsteplassen på en liste over verdens dyreste byer. Venezuelas hovedstad Caracas er billigst i verden, ifølge The Economist.

DYRE BYER: Oslo er ikke lenger blant verdens ti dyreste byer. Foto: NTB Scanpix
DYRE BYER: Oslo er ikke lenger blant verdens ti dyreste byer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Singapore befester sin stilling som verdens dyreste by. Paris rykker opp en plass til samme nivå som Singapore, mens Hongkong rykker opp tre plasser. Dette er de tre dyreste byene i verden å bo i og å besøke, ifølge The Economists årlige undersøkelse Economist Intelligence Unit (EIU), som er gjengitt av blant annet BBC og Bloomberg.

EIU sammenligner prisnivå i 133 byer verden rundt. Bare tre andre byer i Europa havner på topp-ti-listen: Zürich, Genève og København.

På topp-ti-listen, som egentlig består av elleve byer fordi Los Angeles og Tel Aviv deler tiendeplassen, gjør New York og Osaka store hopp oppover. Oslo var i fjor på femteplass, men er ikke å finne på årets topp-ti-liste.

Paris har vært blant verdens ti dyreste byer siden 2003 og er «ekstremt dyr» å bo i, forteller undersøkelsens forfatter Roxana Slavcheva.

Store forskjeller

EIUs undersøkelse har til hensikt å hjelpe bedrifter til å regne ut kostnader for ansatte som jobber og bor i utlandet, og for forretningsreisende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer