Påskefeiring verden rundt

Slik feires påsken i verden.

Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen ble første gang publisert 28. mars 2002, men er oppdatert før påsken 2003.

Moro i Norge

Eksotisk og friskt – Påskefestivalen i Kautokeino starter 11. april og varer til 21. april. På programmet står det joikekonserter, skutercross, reinkappkjøring, samisk filmfestival og ikke minst samisk Melodi Grand Prix. Tradisjonelt er de samiske bygdene fulle av folk i påsken, og mange brylluper, barndåper og konfirmasjoner blir arrangert i denne tia. Les mer om moroa på Sami Easterfestivals nettsted.

På Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo, åpnet det den 5. april en utstilling av hånddekorerte egg fra mange land. Utstillingen varer frem til 21. april. Hver dag i påsken, fra 13. til 21. april, arrangeres også et eggmaleverksted for barn. Moroa begyner klokken 11 hver dag. I tillegg arrangeres også et eget eggmalekurs for voksne, og hele familien kan delta på eventyrlesing, hyttekos - og ikke minst: Lære mer om påsketradisjoner.

Europeisk påske

Europeerne er slett ikke dårligere enn andre hva påskefeiring angår. Særlig de katolske landene har følelsesladde markeringer av høytiden. Småbyen Iznájar i Analucia sør i Spania, har markert seg utover landegrensene med sine pasjonsspill. Nitti skuespillere øver tre måneder i forkant av spillene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer