Påskekonkurransen: Løsning og vinnere

Årets påskekonkurranse fikk overveldende oppslutning. Her finner du løsninger og de heldige vinnerne.

Publisert

I god norsk påsketradisjon presenterte DinSide Reise en 9240 TARGET="_top">liten rebus for leserne i påskeuken. Nå er konkurransen avsluttet, og vi kan gi deg løsninger og 9367 TARGET="_top">vinnerne av genser og guidebøker.

Kreative forslag, men mest riktig

Våre tips om at løsningsordet var navnet på en gammel, hellig by, ansporet mange lesere til å tenke på byer som Betlehem, Nasareth og Damaskus. Men som de fleste fant ut ved å løse hele rebusen: Byen vi var ute etter, en av verdens eldste som fortsatt er en levende by, er Varanasi i India.

Den lysende byen Varanasi, også kjent som Benares eller Kashi, er i følge legendene skapt av guden Shiva. Byen ligger på bredden av Indias hellige elv, Ganges, og er et av Indias viktigste pilegrimsmål. Byen kan være rundt 3.000 år gammel, men har i alle fall vært et aktivt bysamfunn i 2.000 år.

1: Sigarer og kommunisme

I rebusens første oppgave ba vi om navnet på en slitt hovedstad. Stikkord som koloniby, tobakk og gamle biler skulle hjelpe deg til å finne frem til Havanna, Cubas hovedstad. En by vi har nylig har besøkt. Artikler om denne fantastiske gamle kolonibyen på Castros øy kan du lese 9358 TARGET="_top">her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer