Påsken i Spania

Pasjon, tro, kunst. Påsken er den viktigste høytiden i Spania. Hver region har egne tradisjoner for hvordan gjenskape Jesus ferd til Golgata.

Publisert
Sist oppdatert

 • Granada: Cristo de los Gitanos-prosesjonen på onsdag i påskeuken. Den starter klokken ni om kvelden og slutter 12 timer senere.
 • Sevilla: I skjærtorsdagsprosesjonen bæres helgenene rundt gjennom den stille natten. Folk henger vakre tepper på balkongene.
 • Zamora: Vera Cruz-ordenens prosesjon på skjærtorsdag regnes som den viktigste. Vera Cruz ble dannet allerede på 1500-tallet, og er en av de eldste påskebrorskapsordenene.
 • Valladolid: Prosesjonene langfredag har stor variasjon av religiøse uttrykk.
 • Cuenca: Påskeprosesjonene i Cuenca kjennetegnes av tromme- og trompetmusikken. Langfredag er det tradisjonelt størst variasjon i prosesjonene. Parallellt arrangeres det konserter med religiøs musikk både i auditorier og kirker. Hvert år urfremføres et musikkstykke, helst komponert av en kjent musiker.
 • Elche: Palmesøndagsprosesjonen med tusenvis av viftende palmeblader, er kanskje den flotteste begivenhetene når Elches-befolkningen markerer påskehøytiden.
 • Málaga: Onsdag i påskeuken går det en prosesjon med en flåte som bæres av 200 menn. Denne skikken kom til da Kong Carlos III fikk høre nyhetene om at fangene i Málagas fengsel hadde brutt seg ut for å delta i påskefeiringen.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer