Påskeferie – værmelding:

Påskevinneren

Slik blir været i den første delen av påska.

STRAND OG SOL: Østlandet og områdene østafjells har størst mulighet til å få sol og varme i påska. Men det kan bli fint mange andre steder også. Foto: Odd Roar Lange
STRAND OG SOL: Østlandet og områdene østafjells har størst mulighet til å få sol og varme i påska. Men det kan bli fint mange andre steder også. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du begynt å planlegge påska? Da kan det være greit å vite at det ikke er noen grunn til å pakke bort votter, lue og vinterjakke riktig ennå. Og sommerdekkene kan du med fordel la ligge i garasjen litt til. For vinteren vil ikke slippe taket.

Men, det er lysning i sikte.

Usikkert, helt sikkert

For vakthavende meteorolog Eirin Walstad Ristesund og hennes kolleger ved Meteorologisk institutt er det krevende dager med tanke på å varsle påskeværet.

- Alt er veldig usikkert på grunn av et stort lavtrykk som beveger seg fra vest til øst og som vil påvirke det norske påskeværet både i nord og sør. For palmehelga har vi en viss oversikt, men også her er det et usikkerhetsmoment. Og når det kommer til dagene i den stille uka er det svært usikkert akkurat nå. Derfor kan situasjonen endre seg, sier Ristesund.

Vinter i nord

Oppholder du deg i de nordlige landsdelene så er det temmelig sikkert at det blir vinterlig og snø. Aller mest i de østlige områdene av Finnmark, Troms og Nordland, med muligheter for litt opphold og kanskje sol hvis du er ut ved kysten i vest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.