Påskeferie – værmelding:

Påskevinneren

Slik blir været i den første delen av påska.

STRAND OG SOL: Østlandet og områdene østafjells har størst mulighet til å få sol og varme i påska. Men det kan bli fint mange andre steder også. Foto: Odd Roar Lange
STRAND OG SOL: Østlandet og områdene østafjells har størst mulighet til å få sol og varme i påska. Men det kan bli fint mange andre steder også. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du begynt å planlegge påska? Da kan det være greit å vite at det ikke er noen grunn til å pakke bort votter, lue og vinterjakke riktig ennå. Og sommerdekkene kan du med fordel la ligge i garasjen litt til. For vinteren vil ikke slippe taket.

Men, det er lysning i sikte.

Usikkert, helt sikkert

For vakthavende meteorolog Eirin Walstad Ristesund og hennes kolleger ved Meteorologisk institutt er det krevende dager med tanke på å varsle påskeværet.

- Alt er veldig usikkert på grunn av et stort lavtrykk som beveger seg fra vest til øst og som vil påvirke det norske påskeværet både i nord og sør. For palmehelga har vi en viss oversikt, men også her er det et usikkerhetsmoment. Og når det kommer til dagene i den stille uka er det svært usikkert akkurat nå. Derfor kan situasjonen endre seg, sier Ristesund.

Vinter i nord

Oppholder du deg i de nordlige landsdelene så er det temmelig sikkert at det blir vinterlig og snø. Aller mest i de østlige områdene av Finnmark, Troms og Nordland, med muligheter for litt opphold og kanskje sol hvis du er ut ved kysten i vest.

I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det trolig nedbør i palmehelga, som kommer som snø i høyden og sludd eller regn i lavlandet ved kysten.

Trøndelag er den av de to fylkene som mest sannsynlig får snø.

Skiføre i fjellet

I de nordlige fjelltraktene kommer det med stor sannsynlighet påfylling av snø, mens folk som har fjellhytter i sørlige fjellområder kan slippe billigere unna.

Her kan det, hvis man er heldig, bli ganske bra. Og med de siste dagers snøfall ligger det an til fine dager i fjellet. Men følg med på snøskredvarselet på nettsida Varsom.

PÅSKEVÆRET: Slik tror Meteorologisk institutt av være blir i palmehelga. Illustrasjon yr.no
PÅSKEVÆRET: Slik tror Meteorologisk institutt av være blir i palmehelga. Illustrasjon yr.no Vis mer

Vestlandet vil også måtte regne med nedbør i den første av de to helgene i påska. Her blir det bygevær, som sludd og regn i lavlandet og snø i høyden.

Værvinneren

- Sør-Norge blir nok det vi kan kalle værvinneren, selv om det også her er en del usikkerhet, fortsetter Eirin Walstad Ristesund.

Østafjells kommer det neppe noe nedbør å snakke om. Og temperaturen kommer til å være minusgrader om natta og plussgrader om dagen.

- Det er riktig vanskelig å si noe sikkert om været utover i påskeuka, for vi er avhengig av hva som skjer med lavtrykket som trolig legger seg over Østersjøen i helga.

Men, det er et håp om at temperaturene stiger en del. Vi får krysse fingrene. I alle fall hvis man ikke ønsker minusgrader og snø, sier Eirin Walstad Ristesund.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer