Pass deg - nå er de her igjen

De lurer deg til å stoppe, og vil bytte gull mot kredittkort og kontanter ...

Nå kan det gjelde deg også. Veiranere og -svindlere observert langs norske veier. Foto: Colourbox.com
Nå kan det gjelde deg også. Veiranere og -svindlere observert langs norske veier. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag mottok politiet i Østfold flere meldinger om en bil med nødblinken på, som forsøkte å stanse passerende biler. Det var imidlertid ikke snakk om en bil i nød, men om fire rumenere som ønsket å bytte gull mot penger eller kredittkort.

- I dette tilfellet var det snakk om en engelskregistrert bil med fire rumenere, forteller Tommy Antonsen ved Østfold politidistrikts operasjonssentral, til DinSide.

Nå går politiet i Østfold nok en gang ut og ut og advarer mot rumenere som "trenger hjelp" langs veiene i fylket. Dette skriver Moss Avis.

Innleder sommeren

Søndagens hendelser utspilte seg på blant annet riksvei 110 ved Råde og riksvei 109 ved Sarpsborg. Politiet fikk mange meldingen om denne mørke Vauxhallen. Da en politipatrulje stoppet den aktuelle bilen, opplyste rumenerne at de var på vei til Sverige - og politiet valgte å eskortere dem til grensen.

Dette er ikke et ukjent fenomen langs landeveien sommerstid.

- Det kommer hver sommer, og de blir mer og mer utspekulert etterhvert som åra går, det er et typisk sommerfenomen, sier Antonsen i østfoldpolitiets operasjonssentral til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer