Pass deg den 15.

Dette er den store ulykkesdagen.

Har du vært uheldig i sommer? Du er i så fall ikke den eneste. Foto: Colourbox.com
Har du vært uheldig i sommer? Du er i så fall ikke den eneste. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juli er årets verste dag for skader på reise. En gjennomgang fra TrygVesta viser at det skjer dobbelt så mange skader den 15. juli, som det gjør i gjennomsnitt gjennom året.

– Ulykkesskader, reisesykeskader og skader som gjelder reisegods er overrepresentert om sommeren. Hver tredje reiseskade skjer i sommermånedene. Dette henger naturligvis sammen med at det er da folk reiser mest. Hvorfor akkurat 15. juli er den mest skadeutsatte dagen, vet vi derimot lite om, sier Kirsten Tonheim, seksjonsleder for Reise i TrygVesta.

Minst skadeutsatt er vi 1. juledag og i løpet av januar, da reiseaktiviteten generelt er lav.

Men fredager er den verste dagen for ryggeulykker

Ungdom mister, eldre blir syke

Sykdom er de klart viktigste faktorene for nordmenns hjelpebehov i utlandet. DinSide har fått tilgang til rapportene fra forrige helg på alarmsentralen til Europeiske Reiseforsikring. Grovt sortert ble det rapportert inn 37 tilfeller av sykdom, syv tilfeller av skader som følge av ulykker, fire tilfeller av hjemreise grunnet dødsfall i Norge, ett tilfelle av dødsfall i utlandet, ett tilfelle av voldtekt, to tilfeller av tyveri og ett tilfelle der forsikringstager mistet flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer