Pass deg for reisesvindlere

Blitt fristet av et skikkelig godt ferietilbud i det siste? Sjekket du om annonsen hadde en liten logo med RGF i hjørnet?

Publisert

En sjekk i Gule Sider viser at 170 av de 567 oppførte 'reisearrangørene' ikke var registrert med lovbestemt garanti. En undersøkelse foretatt av fagbladet Transportforum viser videre at flere medlemsbedrifter i Norges Turbileierforbund heller ikke stiller garanti. Både Reisegarantifondet (RGF) og Den Norske Reisebransjeforeningen reagerer sterkt på tallene.

- En del av disse vil nok ha rett i at de ikke trenger å stille garanti, men dette er et gråmarked som er langt større enn det vi fryktet, sier forretningsfører i RGF, Helge Rogne.

Høy risiko

Risikoen ved å bestille en pakketur fra en arrangør som ikke stiller garanti er stor. Skulle arrangøren gå konkurs kan du som kunde tape det du har betalt for reisen. I verste fall kan du bli sittende igjen på reisemålet, uten betalt hotell eller hjemreise. Da kan det bli svært kostbart å få seg en ledig plass hjem på rutefly.

Sist sommer kjøpte et titalls nordmenn feriereiser fra Club Class Holidays gjennom nettauksjoner som QXL. Turoperatøren som viste seg å være en tysker med base på Kanariøyene forsvant, og kundene fikk verken reise eller pengene i retur. Ren svindel med andre ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer