Pass deg for veggedyr

Ikke ta dem med hjem etter hotelloppholdet.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veggedyr er antagelig en av verdens minst elskede skapninger. Det blodsugende krypet lever av å bite deg når du ligger og sover.

Veggedyr var ganske vanlig i Norge frem til 50-tallet, da moderne insektmidler nesten utryddet dem. Men nå har forekomsten av veggedyr økt igjen, melder Folkehelseinstituttet.

Hovedgrunnen til at veggedyr igjen invaderer norske hjem, er at vi reiser mye mer enn før. Så tar vi med veggedyret som blindpassasjer hjem igjen, og når kofferten står på soverommet og venter på å bli pakket ut, kryper veggedyrene ut og utforsker sitt nye hjem, og sin nye blodvert - deg.

Les om DinSides dataredaktørs ublide møte med veggedyr på et hotell i Berlin

Står foran veggdyrepidemi

En potensiell veggedyrinvasjon er ikke bare et problem i Norge. Amerikanske National Pest Management Association melder om at landet står foran en veggedyrepidemi. Antall rapporter om veggedyrinvasjoner har ikke vært høyere siden 2. verdenskrig.

Les også: Krypene du ikke vil ha i hus

- Resultatet av 2010 Comprehensive Global Bed Bug Study antyder at vi står foran en pandemi av veggedyr, ikke bare i USA, men over hele verden, sa Missy Henriksen i NPMA da studien ble presentert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer