Pass munnen din

I land der du overhode ikke forstår språket gjelder det å passe seg. Du risikerer både å møte andre nordmenn som forstår alle sleivsparkene du slenger ut av deg, og du risikerer å fornærme de du har kontakt med.

Publisert
Sist oppdatert

Bjarne kommer med sin historie som viser at du risikerte å møte andre nordmenn der du minst ventet det, også for fire tiår siden.

- Dette hendte meg for cirka 40 år siden, jeg var i utenriksfart. Vi, det var fire stykker av oss, hadde vært på en durabelig fest hos fire venninner på Staten Island og var på bussen tilbake til ferga til Manhattan. På bussen stod vi og snakket norsk, og forklarte hverandre hva vi hadde gjort i løpet av kvelden og natta, sånn vanlig gutteskryt med meget grovt snakk. Litt lengre inn i bussen stod ei lita nydelig jente, cirka 18 år gammel. Jeg så at hun begynte å rødme, så jeg sa til gutta at dette tar vi når vi er tilbake på båten. Som sagt så gjort. Ombord i ferga kjøpte vi hver vår pølse i brød, jeg kjøpte to og gikk opp til jenta og sa vær-a-go. Hun svarte "tusen takk". Det viste seg at hun var au pair på Staten Island, het Bjørg og var fra Bryn i Oslo.

Nordmenn overalt

Finn Ove har en tilsvarende historie av nyere dato. Han og en kamerat var i Wien og skulle selvsagt på klassisk konsert.

- Vi kom litt sent, og havnet bak en meget storvokst mann. Vi så jo ingenting, og irriterte oss litt over det. Vi pratet sammen om det, uten å bruke store ord, men akkurat i det jeg skulle bruke kraftsetningen "Og hadde det ikke vært for den stygge, feite jævelen foran oss, så hadde vi sett litt", så snudde han seg og sa: "Man treffer jammen på andre nordmenn overalt"...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer