Pass opp for reiser til USA

Skal du til USA etter 26. oktober må du forsikre deg om at passet ditt kan leses i maskin.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn på ferie til USA kan vanligvis reise inn uten å søke visum på forhånd siden Norge er medlem i Visa Waiver-programmet. Dette er en ordning som sikrer innbyggere fra 27 land, for det meste europeiske, innreisetillatelse til USA uten krav om visum, for reiser inntil 90 dager, uavnhengig av formål.

Skal du til USA fra 26. oktober må du forsikre deg om at passet ditt kan leses i maskin. Har du et gammeldags pass uten maskinlesbar identifikasjonsside, må du søke visum på forhånd. Det tar tid og krever personlig oppmøte på ambassaden i Oslo.

Maskinlesbart pass

Er passet håndskrevet er det ikke maskinlesbart, men hvis navnet ditt er trykket i passet er det elektronisk lesbart. Alle pass utstedt i Norge fra 1. januar i år kan leses i maskin. Har du fått passet utstedt ved passkontoret i Oslo etter 1999 kan det også leses i maskin.

 • Alt du trenger å vite om pass finner du her
 • Biometri fra neste år

  Pass utstedt etter 26. oktober neste år må både være maskinlesbare og utstyrt med biometriske kjennetegn som fingeravtrykk for at reisende fra Norge til USA kan slippe inn uten å forhåndssøke visum. Men dette gjelder altså bare nye pass utstedt etter denne datoen. Har du et maskinlesbart pass kan du reise visumfritt til USA også etter 26. oktober 2005.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer