Bilferie utenfor EU og EØS

Pass på når du kjører i disse landene

Forsikringsselskapene advarer deg mot å legge kjøreturen med egen bil til noen land. Det kan være lurere med leiebil.

BILFERIE TIL MOSKVA: Ved bilskade i Russland dekker så å si alle selskaper kun skader i den europeiske delen, altså frem til Ural-fjellene, opplyser Fremtind. Det kan være lurt å sjekke hvilke land forsikringen din dekker, spesielt hvis du skal kjøre utenfor EU og EØS med egen bil. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BILFERIE TIL MOSKVA: Ved bilskade i Russland dekker så å si alle selskaper kun skader i den europeiske delen, altså frem til Ural-fjellene, opplyser Fremtind. Det kan være lurt å sjekke hvilke land forsikringen din dekker, spesielt hvis du skal kjøre utenfor EU og EØS med egen bil. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I «sommerrapporten» fra forsikringsselskapene kunne du, blant annet, lese om leiebiltrøbbel og skader på egen bil i utlandet.

Forsikringsselskapet If melder om 1200 skadesaker fra nordmenn på bilferie utenlands, og de vanligste årsakene til veihjelp utenfor landegrensene er motortrøbbel, varsellamper som begynner å lyse eller blinke på dashbordet, punkteringer, eneulykker og kollisjoner.

- De siste to til tre ukene har nordmenn på bilferie hatt behov for redningsbil i Italia, Russland, Kroatia, Latvia, Spania, Østerrike og Polen, for å nevne noen land, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If til Dinside.no.

Forsikringen gjelder ikke over alt

Veihjelp er en del av den ordinære kaskoforsikringen hos forsikringsselskapene i Norge og resten av Europa, men bilforsikringen din gjelder i hovedsak ikke når du kjører utenfor EU og EØS med egen bil, ifølge If.

Fremtind, DNBs og Sparebank 1s forsikringsselskap, erfarer at de mest populære europeiske landene utenfor EU/EØS for bilferierende nordmenn, er Sveits, Bosnia, Montenegro, Serbia, Albania, Kosovo, Nord-Makedonia og Tyrkia. De har også hatt kunder med skade i Russland, hovedsakelig grensetrafikk mellom Kirkenes og Murmansk, samt enkelte skader i Tsjetsjenia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer