Pass på passfristen

Det er køer for å få pass. Sjekk utløpsdatoen på ditt gamle, og skaff deg nytt slik at du ikke trenger dyrt nødpass.

Publisert
Sist oppdatert

Prisen på å få pass gikk opp fra i dag, til 740 kroner. Dette er en justering etter den store prisøkningen som kom ved årsskiftet, da prisen ble satt opp fra 502 til 700 kroner. Dette er imidlertid bare småbeløp sammenlignet med hva det koster om du glemmer å få nytt pass, og trenger nødpass. Nødpass kan nemlig kun brukes på den ene reisen du trenger det, men koster akkurat det samme som et vanlig pass som holder i ti år!

Her får du nytt pass

Skroll ned for mer.

Amerikanske krav

Nye pass som utstedes i Oslo, Asker og Bærum, Drammen og Romerike kan leses i maskin. Det er en fordel for deg som skal til USA i løpet av høsten. Fra 1. oktober krever amerikanske myndigheter at passet ditt kan leses i maskin, om du skal kunne reise inn uten turistvisum. I løpet av året er planen at alle passutstedere i Norge skal kunne gi deg denne typen pass.

Trenger du pass før ferien? Myndighetene advarer om opp til 14 dagers ventetid i mai-august, spesielt i storbyene. Maskinlesbare pass har dessuten uansett en trykke- og leveringstid på 12 dager. Disse blir laget hos Norges Bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer